Line Andersen har tilbrakt tre dager i Oslo tingrett. Her flankert av sine advokat Tron Dalheim (t.v.) og Jostein Jenssen.
Line Andersen har tilbrakt tre dager i Oslo tingrett. Her flankert av sine advokat Tron Dalheim (t.v.) og Jostein Jenssen.

Tredje rettsdag oppsummert: Hvem er Line Andersen?

Kan de dramatisk ulike synene blant kollegaene samles i ett bilde?

Publisert
  • Stimulerende og morsom å jobbe med.
  • Sendte meldinger som ga fysisk ubehag.
  • Omsorgsfull og inkluderende.
  • Et sinne som skaper fryktkultur.
  • Den som alltid står på de svakestes side.
  • Uforståelig hissige reaksjoner på rutinemessige e-poster.
  • Aldri opplevd ufin oppførsel.
  • Trakassering som får medarbeidere til å søke seg vekk.
  • En inspirerende kollega, en av de som kan jobben sin aller best.
  • En nedlatende tone, med rene personangrep og utskjellinger.

Store deler av tredje rettsdag i Oslo tingrett var en parade av NRK-medarbeidere som har jobbet med Line Andersen.

De hadde, som man ser på den ufullstendige og usorterte listen over, ulike syn på kollegaen som nå har saksøkt sin egen arbeidsgiver.

Andersens side er avhengig av å få fram at behandlingen av henne har vært urimelig og usaklig. NRKs side er like avhengig av å få fram at hensynet til arbeidsmiljøet gjorde avgjørelsen om å endre Andersens arbeidsoppgaver nødvendig.

Krever mye

Noen av vitnene mente Andersens adferd var en verkebyll som endelig sprakk etter det infamøse sjakkmøtet, og at sportsredaktør Egil Sundvor tok et etterlengtet lederansvar da adferden fikk konsekvenser.

Andre fortalte om engasjerende og inspirerende samarbeid med en ekstremt dyktig programleder og omsorgsfull kollega.

«En som krever mye av seg selv, og mye av dem rundt seg», ble gjentatt mange ganger i rettssalen.

Både med positivt og mer negativt fortegn.

– Nært når det har smelt

Hvordan kan de vidt ulike synene forenes, og hvordan plukke ut hva som er relevant for saken?

Flere var inne på en uforutsigbarhet i tilbakemeldinger og kommunikasjon, som i seg selv ble krevende å forholde seg til. En god kollega i lange perioder, som brått kunne smelle til med sinne og sterke reaksjoner for det andre ser som små glipper.

Hovedverneombud Hans-Ole Hummelvoll (les mer om vitnemålet hans her), tok selv opp tematikken om relevans da han forklarte om jobben med å forhøre seg blant medarbeiderne, og forklarte iallfall hvordan han fant fram til hva som var relevant for ham i ombudsrollen:

– De som har de sterke historiene, er de som har stått nært når det har smelt. Det er mange andre i Sporten som helt sikkert ikke har disse opplevelsene. Men hvis du har 20 stykker et sted, der 15 har det veldig bra, hjelper det ikke hvis de siste 5 ikke har det bra. Så antallet her er litt uvesentlig. For meg er det mer: «Her har vi en gruppe som gruer seg til å gå på jobb, dette må vi fikse».

Tidligere ledere preget

Gjennom dagen har flere personer med fartstid i ulike redaksjonelle lederstillinger fortalt åpent om den menneskelige siden, og kostnaden, ved å være leder for Andersen.

Flere uttalte også kritikk mot håndtering fra høyere ledelse:

– Jeg orket ikke mer. Men det skjedde ingenting. Ingen sjefer tok kontakt, selv om jeg tenkte at de har sett hva som skjedde hele veien, og var informert. Jeg hadde varslet, og var jævla skuffa over at jeg ikke ble tatt mer på alvor, fortalte vaktsjef Kaj Pedersen om et mesterskap tilbake i 2016.

Under mesterskapet hadde han skrevet ned at han fikk beskjed om hvor udugelig han var, når Andersen reagerte på detaljer i planleggingen. Han hevdet også at hun kalte teknisk stab for en «udugelig drittgjeng».

– Jeg er mest rystet over at man har planlagt sammen i to uker, og så kommer det sånn, ut av det blå, sa Pedersen med et knips.

– Koko

Uansett syn på Line Andersen virket de fleste NRK-medarbeiderne i vitneboksen enige om én ting.

Journalist Ole Rolfsrud var en av flere som hadde behov for å si det rett ut:

– Jeg synes bare det er koko at vi står her. Helt meningsløst koko. Og det kan du sitere meg på.

Fredag er fjerde og siste rettsdag i tingretten, med noen flere vitner og partenes sluttprosedyrer.

Powered by Labrador CMS