Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST. Foto: Gjensidige
Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST. Foto: Gjensidige

Konsernsjef tar selvkritikk for «ekstra skarp» konflikt i Morgenbladet

NHSTs Hege Yli Melhus Ask svarer Morgenbladet-skribentene.

Publisert

I et innlegg publisert hos nettopp Morgenbladet, skriver konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i eierkonsernet NHST om konflikten som preger avisa, og spørsmålet som ble reist av 29 eksterne skribenter i forrige uke: «Hva skal NHST med Morgenbladet?»

Avisa må kutte kostnader med åtte millioner kroner, blant annet med nedbemanning. I forrige uke kunne Journalisten fortelle at åtte journalister bekrefter at de hadde søkt og fått innvilget sluttpakke, blant dem flere erfarne og profilerte stemmer.

Konsernsjefen skriver at det NHST vil med avisa er å «bidra til at denne publikasjonen utvikles til også å bli Norges viktigste digitale avis for intellektuelt nysgjerrige».

Om omstillingen avisa er inne i, skriver Ask:

«Det er vanskelig å være i Morgenbladet nå. Det har jeg stor forståelse for. Det er heller ikke unaturlig at journalister og skribenter ser annerledes på dette enn styret og ledelse. Det har samtidig falt usedvanlig harde ord, både internt og eksternt, etter at styret vedtok kostnadskutt, og det har vært kraftige angrep på NHST som eier. Jeg tar selvkritikk på at vi som konsern ikke har forklart godt nok hvorfor disse kostnadsreduksjonene er nødvendige. Jeg ser at det kan ha gjort konflikten ekstra skarp.»

Hele innlegget, der Melhus Ask også forsvarer en forventet driftsmargin på ti prosent, kan leses hos Morgenbladet.

Powered by Labrador CMS