Lykkeligere tider i Finansfokus. Her tar journalist Sjur Anda (t.h.) og redaktør Svein Åge Eriksen imot prisen for Fagpressens inntertier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Lykkeligere tider i Finansfokus. Her tar journalist Sjur Anda (t.h.) og redaktør Svein Åge Eriksen imot prisen for Fagpressens inntertier. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ønsker at fagbladet Finansfokus skal være et talerør for eierne

Foreslår å droppe Redaktørplakaten.

Publisert Sist oppdatert

Fagbladet Finansfokus, som senest i juni i år ble hedret for sin journalistikk under utdelingen av Fagpresseprisene, går en usikker fremtid i møte som uavhengig redaksjonelt organ.

Finansforbundets styre foreslår nå at Finansfokus ikke lenger skal redigeres etter Redaktørplakaten, men skal bli et talerør for forbundsledelsen, skriver Finansfokus selv.

Bladet skriver videre at dersom forslaget får to tredels flertall på landsmøtet i Finansforbundet denne måneden, blir magasinet utmeldt av Fagpressen fra 2021.

Ifølge Finansfokus mener styret i Finansforbundet at det er «liten forståelse for Redaktørplakaten i og utenfor organisasjonen». Styret skriver videre at det er «positivt til magasinets utvikling gjennom god journalistikk, men ønsker å kunne påvirke innholdet i større grad enn det som gis av mulighet gjennom Redaktørplakaten. På den måten vil magasinet i sin helhet være forbundets talerør overfor leserne».

– Troen på å skulle styre innholdet, i et enveis talerør fra forbundets ledelse til medlemmene, er noe de aller fleste for lengst har gått bort fra, sier generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund til Finansfokus.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforeningen mener dette vitner om kortsiktig tekning fra Finansforbundet.

Forbundsleder Pål Adrian Hellman sier følgende til Finansfokus:

– Forbundsstyret har tatt en kvalifisert beslutning og utover dette ønsker jeg ikke å kommentere saken.

Les hele saken hos Finansfokus.

Powered by Labrador CMS