Schibsted-konsernsjef Kristin Skogen Lund.
Schibsted-konsernsjef Kristin Skogen Lund.

Skeptisk til Schibsted-sjefens utfall mot VG: – Kan ha bidratt til å svekke troverdigheten

Skogen Lund har vært «jævlig irritert».

Publisert Sist oppdatert

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening er overfor DN skeptisk til Kristin Skogen Lunds svært kritiske ytringer om VGs dekning av prosessen som førte fram til ansettelsen av oljefondsjef Nicolai Tangen.

Skogen Lund er konsernsjef for Schibsted-konsernet som eier VG.

– Jeg har vært jævlig irritert på den Tangen-saken, det må jeg innrømme [...] Det blir et paradoks for meg, for Schibsted eier VG, som har vært de som har kjørt ham aller hardest. Samtidig skal jeg som konsernsjef ikke påvirke deres redaksjonelle beslutninger. Det har jeg åpenbart ikke gjort, siden de har kjørt den saken som de har, så det er vel et bevis på det, sa Skogen Lund under et direktestreamet arrangement tidligere denne måneden.

Arne Jensen.
Arne Jensen.

Hun mente det var «helt vanvittig hva han er utsatt for og hva han har vært gjennom ».

Jensen mener konsernsjefer skal være «uhyre forsiktige» med å gi uttrykk for sterke synspunkter på dekningen av konkrete enkeltsaker i de mediene de eier.

– Utfordringen er at vi kan kontrollere vår egen integritet, men ikke vår egen troverdighet. Dersom publikum tror at Skogen Lunds uttalelser kan bidra til å påvirke VGs journalistikk, så kan hun ha bidratt til å svekke troverdigheten til et av de mediehusene hun skal ta vare på og ha omsorg for. Det bør hun la være, skriver Jensen til DN.

Skogen Lund har svart avisa at ingen skal være i tvil om Schibsted-medienes absolutte uavhengighet, og at hun føler seg trygg på at ingen av redaksjonene føler noe annet når de hører uttalelsene hennes.

Schibsted eier også blant annet Aftenposten og Bergens Tidende.

Skogen Lund var blant deltakerne på Tangens famøse drømmeseminar i USA, og har tidligere fått kritikk for det fra en tidligere Aftenposten-tillitsvalgt.

Powered by Labrador CMS