Debatt:

– Selvfølgelig vet vi alle at aviser har markedsavdelinger som selger annonser til alle som vil betale, skriver Arve Juritzen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
– Selvfølgelig vet vi alle at aviser har markedsavdelinger som selger annonser til alle som vil betale, skriver Arve Juritzen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Mener redaktørens svar gjør at vi fremover bør lese Vårt Land med et mer skeptisk blikk

Overrasket over Vårt Land-redaktør Bjørn K. Bore.

Publisert Sist oppdatert

Jeg er overrasket over at redaktør Bjørn Kristoffer Bore velger å bagatelliserer hvordan Vår Land har tatt oppdrag i Kirkevalget.

Selvfølgelig vet vi alle at aviser har markedsavdelinger som selger annonser til alle som vil betale. Selvfølgelig vet vi at markedsavdelingene noen ganger hjelper til med å sette opp annonsen rent grafisk. Vårt Land har gått mye lenger, denne saken handler om noe annet.

Vårt Land har kjøpt og eier domenene til en kirkepolitisk gruppe, de har bygd nettsider, laget plakat, flyer og gitt råd om innholdet i en valgannonsen. Hvorfor unnlater redaktør Bore å svare på denne kritikken? Fordi han vet at det Vårt Land har gjort i denne saken er uklokt og unormalt. Noen i Vår Land har gått for langt, Bore velger å løse dette ved å late som ingenting.

Bore skriver: « … men selv på et så lite budsjett som vårt ville bortfallet av dette oppdraget ikke vært merkbart i våre budsjetter». Det er riktig at Vår Land har gitt Nominasjonskomiteen liste store rabatter. Hvorfor? En slags form for sponsing?

Bore skriver videre: «Vårt Lands markedsavdeling har kontrakter med alle tre lister i kirkevalget». Selvfølgelig annonserer alle listene i den viktigste, kristne avisen, men betyr det Bore skriver at Vår Land har laget valgmateriell for alle listene?

Etter at jeg har engasjert meg i kirkepolitikken har jeg oppdaget en kultur der «demokratiet» er noen man bedriver blant noen få. Et nasjonalt valg er arrangert slik at noen få kan ta seg til rette. Vårt Land har plassert seg i dette bilde ved å utføre oppdrag langt utover den en avis bør gjøre. Avisen burde isteden ha utøvde særskilt aktsomhet siden det gjelder et valg til Den norske kirkes øverste ledelse.

Som ledende, riksdekkende kristen avis har Vårt Land en viktig oppgave i å utøve pressen rolle som vakthund i den omfattende omorganiseringen av kirken som skal foregår de neste fire årene.

Redaktør Bores svar gjøre at vi fremover bør lese Vår Land med et mer skeptisk blikk.

Powered by Labrador CMS