Nytt eierskap og nye ambisjoner: Fra venstre Magne Lerø, Christian Kjelstrup og Mads Nygaard.

Magne Lerø kjøper Samtiden

Vil nå få ukentlige digitale utgivelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Samtiden får nå nytt eierskap, og blir overdratt fra Aschehoug til medieselskapet Medier og Ledelse AS.

– Samtiden har hatt et godt hjem hos Aschehoug. Men bare i min redaktørperiode har medieoffentligheten endret seg betydelig, og nå var det riktig med et skifte. Jeg gleder meg til kompaniskap med Magne Lerø, sier ansvarlig redaktør Christian Kjelstrup i en pressemelding.

Kjelstrup har vært redaktør i Samtiden siden 2017 og fortsetter i denne rollen etter oppkjøpet.

Ikke dagsaktuell

Medier og Ledelse eies av Magne Lerø og gir ut Dagens Perspektiv, KulturPlot, Dagligvarehandelen, Matindustrien, Convenience og Reiseliv1.

– Samtiden skal ikke være dagsaktuell, i noen grad ukeaktuell om det dukket opp emner som belyser understrømmer i vår tid, sier Lerø - og legger til:

– Samtiden bør heller hente inspirasjon fra «delayed gratification»-journalistikken som kjennetegnes av at en skriver om en sak først når støvet har lagt seg, klinten kan skilles fra hveten og vi kan hente fram det som måtte bidra til å belyse vår samtid

Lerø sier at han vil bevare papirutgavene som gis ut hvert kvartal og fornye Samtiden som et digitalt uketidsskrift med mandager som utgivelsestidspunkt.

Slik håper han Samtiden i større grad kan sette dagsorden og komme høyere opp i lesernes bevissthet. Planen er å lansere første utgave av uketidsskriftet mandag 4. april.

Fange tidsånden

Samtiden ble etablert i 1890 som et tidsskrift for politikk, litteratur og samfunnsspørsmål, med tekster av Knut Hamsun, Arne Garborg og Alexander Kielland i sin første årgang.

– Samtiden har fanget tidsånden i mer enn 130 år, sier forlegger og konsernsjef Mads Nygaard i Aschehoug.

– Mer enn noen gang trenger vi samfunnstemmer som er reflekterende og analytiske. Vi er glade for at Samtiden får en eier som kan videreutvikle tidsskriftet i en tid med endrede lesevaner og digital utvikling.

Han sier videre at Aschehoug også fremover vil bidra, gjennom en egen avtale, til at Samtiden fortsetter å være en arena for meningsbrytning, dybde og refleksjon.

Powered by Labrador CMS