Foto: Kristine Lindebø
Foto: Kristine Lindebø

Over 300 lesere har sagt opp avisa i protest

Eiere og avgått redaktør ber lesere engasjere seg på andre måter fram mot generalforsamlinga. 

Publisert Sist oppdatert

Etter at Vårt Land-redaktør Åshild Mathisen ble sagt opp fredag, har avisa mistet over 300 abonnementer, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Journalisten skrev først at rundt 100 abonnenter, noe Vårt Land selv meldte. Mandag ettermiddag har over 300 abonnenter sagt opp abonnementene sine hos Vårt Land, bekrefter produkt- og salgssjef Ivan Solhaug overfor DN. 

– Vi tar signalet fra abonnentene, men er samtidig glad for at flere av disse har meldt at de kommer tilbake dersom Mathisens redaksjonelle prosjekt videreføres, sa Solhaug, til Vårt Land søndag. 

LES OGSÅ: Åshild Mathisen er ferdig som redaktør i Vårt Land

Litt over en uke før Mathisen måtte gå, fikk de ansatte vite at konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier ikke har tillit til henne som sjefredaktør og publisher i Vårt Land. 

Etter dette ble det kjent at syv ledere i konsernet sendte en bekymringsmelding til styret i november 2017, om samarbeidsproblemer med Vårt Lands ledelse. Før det skal Vårt Lands kommersielle direktør og innovasjonsredaktør, Ingrid Erøy Fagervik, ha varslet om om kritikkverdige forhold i arbeidet mellom Vårt Lands ledelse og ledelsen i Mentor Medier.

Vårt Land skriver også at flere av aksjonærene ikke lenger har tillit til Tveiten. 

Åshild Mathisen ber lesere om å engasjere seg på andre måter, i stedet for å si opp avisa. På sin Facebook-profil skriver hun: 

– Mange er også sinte, men vær så snill - ikke si opp avisa! Disse flotte folkene jobber hardere enn ellers med å skape godt innhold og inntekter. Ytre dere, still spørsmål og mobiliser for prosjektet - men ikke la de negative kreftene forplante seg mer inn i Vårt Land enn de nå har gjort. Det sterke fellesskapet av Vårt Land-venner trengs mer enn noen gang, for avisa er under sterkt press. 

Hun støttes av Silje Kvamme Bjørndal, styreleder i Vårt Land Bladmisjon. De representerer gruppa med aksjonærer som krevde ekstraordinær generalforsamling. Ifølge Vårt Land oppfordrer hun leserne til å ta kontakt med eiere som skal på generalforsamlingen for å komme med sine innspill.

– Oss som eiere vil at folk skal være trofaste mot Vårt Land, samtidig som man selvsagt må se an utviklingen, sier hun til Vårt Land. 

LES OGSÅ: Vårt Lands redaksjon slår tilbake mot beskrivelser om fryktkultur

Konstituert redaktør, Alf Gjøsund, forteller til Vårt Land at han også har fått mange henvendelser fra abonnenter som sier at de avventer situasjonen.

– Jeg tolker dette som en protest mot behandlingen av Åshild. Men jeg tolker det enda mer som et positivt engasjement for den avisen Vårt Land ble under Åshilds ledelse, sier Gjøsund til avisa. 

For ordens skyld: undertegnede jobbet i Vårt Land fra juli til desember 2017. 

Powered by Labrador CMS