Fra venstre  Ingrid Erøy Fagervik, Trygve Wille Jordheim, Alf Kjetil Walgermo, Berit Aalborg, Alf Gjøsund, og Åshild Mathisen foran. Foto: Erlend Berge, Vårt Land
Fra venstre Ingrid Erøy Fagervik, Trygve Wille Jordheim, Alf Kjetil Walgermo, Berit Aalborg, Alf Gjøsund, og Åshild Mathisen foran. Foto: Erlend Berge, Vårt Land

Dette er Vårt Lands nye redaktører

Åshild Mathisen har valgt sine nærmeste og mannsdominansen i avisen er svekket.

Publisert Sist oppdatert

–Dette er en mangfoldig og offensiv ledelse med helt unik kompetanse på det Vårt Land skal være best på: tendenser og bevegelser i tros og livssyns-Norge, skriver sjefredaktør Åshild Mathisen i en e-post til Journalisten.

Med dette har hun halvert redaktørstaben i Vårt Land, og fått ifølge henne en historisk likestilling på ledernivå i avisen. Halvparten av lederne i Vårt Land er nå kvinner.

– Dette er en ledelse som skal ta Vårt Land store skritt videre i utviklingen av en unik nisjeavis som er best i skjæringsfeltet samfunn, religion og kultur.

LES OGSÅ: Tradisjonsbryteren Åshild Mathisen

De nye redaktørene er: administrativ redaktør Trygve Wille Jordheim, redaktør for politikk og verden Berit Aalborg, redaktør for kultur, idé og reportasje Alf Kjetil Walgermo, redaktør for religion og debatt Alf Gjøsund, innovasjonsredaktør og kommersiell direktør Ingrid Erøy Fagervik og Mathisen som sjefredaktør.

Mathisen forteller at med denne organisasjonen kobles journalistikken tettere inn i religionsdebatten, som hun mener er selve nerven i Vårt Land.

– Og så gjør vi gjør en spennende kobling av langstoff og kultur, fordi vi mener at kultur er noe mer enn et felt, det er en måte å se verden på. Her skal vi lage enda mer unikt stoff.