Mediefolk:

Malin Gaden (til venstre) og Penny Wayne Claire Kembba starter neste måned i MinMote.
Malin Gaden (til venstre) og Penny Wayne Claire Kembba starter neste måned i MinMote.

VG ansetter to motejournalister

MinMote henter fra KK og NRK.

Publisert Sist oppdatert

Malin Gaden (27) og Penny Wayne Claire Kembba (30) har fått jobb i VGs motesatsing MinMote.

Gaden kommer fra KK, og er fast ansatt på MinMote. Kembba har bakgrunn blant annet fra NRK, og går inn i et lengre vikariat. Begge begynner i juni, skriver VG i en pressemelding.

Gaden startet sin journalistiske karriere i STYLEmag, og kommer nå sist fra jobben som mote- og skjønnhetsansvarlig i KK. Hun har også laget podkasten KK-podden.

– Det skjer utrolig mye spennende i VG og Schibsted, og MinMote har en vanvittig sterk posisjon i bransjen hvor journalistikken som serveres både inspirerer og informerer. Det er klart man vil være med på det, sier Gaden.

Kembba kommer fra jobben som programinnkjøper i NRK, og har blant annet vært programleder i Innafor X og på Reiseradioen, i tillegg til idé og regi på dokumentarserien Morra mi. Hun har også bakgrunn fra P3 på radio.

– Det er veldig få i Norge som får jobbe med motejournalistikk på heltid, og jeg føler meg heldig som nå blir en av de få privilegerte. Kritiske saker og mer mangfold står høyt på to do-listen, sier Kembba.

MinMote, som ble relansert med nytt design denne måneden, er Norges største side for mote, skjønnhet og interiør, med 800.000 unike brukere i uken.

– Jeg er utrolig glad for at MinMote tiltrekker seg så mange spennende kandidater som vi så i denne prosessen. MinMote er viktig for VG, og vi ser at vi er med på å gjøre VG mer relevante for mange lesere, spesielt for kvinner, sier avdelingsleder i VG Nisje, Atle Jørstad Wergeland.

Powered by Labrador CMS