Camilla Glad går av som redaktør for Aust-Agder Blad. Her er hun i Åmli kommune, hvor hun tidligere var redaktør for Åmliavisa. Arkivfoto: Baard Larsen
Camilla Glad går av som redaktør for Aust-Agder Blad. Her er hun i Åmli kommune, hvor hun tidligere var redaktør for Åmliavisa. Arkivfoto: Baard Larsen

Camilla Glad går av på dagen som redaktør i Aust-Agder Blad

Slutter etter fire måneder i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det klart at redaktør Camilla Glad går av som redaktør i avisen.

– Jeg har arbeidet svært hardt i en krevende periode. Det har imidlertid oppstått en situasjon som nå har eskalert, sier hun til egen avis.

Hun begynte i jobben 1. juni i år.

– Det har, i mine øyne, vokst frem en intensitet i ytringene på nett som ikke står i stil med det faktiske grunnlaget. Jeg anerkjenner at dette er en belastning for alle i avisen. Jeg ønsker ikke at «støyen» som har oppstått rundt min person skal prege deres daglige arbeid, jeg vil heller ikke at det skal gå ut over en avis, jeg har blitt svært glad i. Ved å fratre stillingen, håper jeg de ansatte nå kan få ro til å gjøre jobben sin. Alt godt ønskes til den som tar over, sier hun videre.

I forrige uke varslet hun at hun ville holde et folkemøte etter mye kritikk mot avisen og henne som redaktør.

Les mer: Leseropprør i Aust-Agder Blad. Nå blir det folkemøte om avisen

Folkemøtet blir nå avlyst, ifølge Aust-Agder Blad.

– Jeg beklager at Camilla fratrer sin stilling i Aust Agder Blad, men har forståelse for hennes beslutning. Jeg vil takke Camilla for den enorme innsatsen hun la ned i Aust Agder Blad og ønsker henne lykke til videre, sier styreleder Jan Arild Tveten til avisen.

Trond Nøstevold Tou fra Kragerø Blad Vestmar tar over som konstituert redaktør, melder Aust-Agder Blad tirsdag ettermiddag.

Les hele saken i Aust-Agder Blad her.