Facebook og News Corp er enige om en treårsavtale der nettgiganten betaler for å publisere innholdet i Australia.
Facebook og News Corp er enige om en treårsavtale der nettgiganten betaler for å publisere innholdet i Australia.

Facebook og News Corp er enige om betalingsavtale i Australia

– Milepæl av en avtale i Australia, tvitrer finansminister Josh Frydenberg.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

News Corp har blitt enige med Facebook om en treårsavtale der sistnevnte betaler førstnevnte for å videreformidle deres nyheter via plattformen i Australia.

Avtalen kommer etter lignende avtaler mellom Facebook og tre australske medieselskaper i februar, etter at den landets regjering innførte en medielov myntet på Facebook og Google.

Loven pålegger digitale plattformer å forhandle med og betale australske nyhetsmedier for å kunne dele nyhetssakene de produserer. De forrige avtalene kom til etter en krangel mellom regjeringen og Facebook, som midlertidig blokkerte deling av nyheter på plattformen i landet.

Blant mediehusene som omfattes av avtalen med Rupert Murdoch-eide News Corp, er den riksdekkende avisen The Australian og nyhetssiden news.com.au, samt flere viktige storby- og regionsaviser. Ifølge News Corp har også Sky News Australia blitt enige med Facebook om en ny avtale.

– News Corp og Facebook har blitt enige om en treårig milepæl av en avtale i Australia, som vil føre til betaling for innhold, tvitret finansminister Josh Frydenberg tirsdag.

Videre understreker Frydenberg at den kommer i kjølvannet av Morrison-regjeringens «verdensledende» medielov. Ifølge Sydney Morning Herald har Facebook også kommet til enighet med flere andre store medieaktører i landet.

Google, som truet med å trekke seg helt ut av Australia, har allerede inngått avtaler med flere mediegrupper, deriblant News Corp og Nine.

Powered by Labrador CMS