SE VIDEO:

Eirik Mosveen forlater VG for å bli politisk redaktør i Avisa Oslo fra nyttår.

– Jeg tror man må være pågående i den politiske journalistikken for å få resultater, sier Eirik Mosveen. – Og det tror jeg nok jeg har vært

VG-slugger blir Avisa Oslos rambukk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da Eirik Mosveen fikk høre at Oslo skulle få enda en lokalavis, var det aldri i hans tanker at han skulle jobbe der. Men da han etter et par dager ble kontaktet av ansvarlig redaktør i avisa, Magne Storedal, var han ikke tvil. 1. januar starter han i jobben som politisk redaktør i Avisa Oslo.

– Jeg merket at jeg begynte å produsere ideer om hva jeg kunne gjøre ut av den jobben. Jeg klarte ikke å produsere tilsvarende mange ideer i den jobben jeg hadde. Da bør du kanskje dra, forteller Mosveen til Journalisten.

– Med rekrutteringen av ham har vi fått en rambukk inn i det politiske miljøet som vil åpne Rådhuset i Oslo for innsyn og djerve kommentarer.

Slik beskriver ansvarlig redaktør Storedal sin påtroppende kollega i et intervju med egen avis.

– Jeg kjenner ingen reporter som har så lite autoritetsrespekt som Eirik Mosveen, fortsetter han.

– Det er sånn Avisa Oslo skal være. Småfrekk, pågående, men også med stor respekt for utfordringene vanlige folk har i livene sine

Mosveen sier i Journalistens videointervju at han velger å ta dette som et kompliment

– Jeg vet ikke om jeg kan gå god for de karakteristikkene. Jeg tror man må være pågående i den politiske journalistikken for å få resultater, det tror jeg nok jeg har vært, og det bør denne avisa også være. Vi får se hvordan det går, men jeg er innstilt på å gi mitt beste for dette.

Powered by Labrador CMS