SE VIDEO:

Eirik Mosveen forlater VG for å bli politisk redaktør i Avisa Oslo fra nyttår.

– Jeg tror man må være pågående i den politiske journalistikken for å få resultater, sier Eirik Mosveen. – Og det tror jeg nok jeg har vært

VG-slugger blir Avisa Oslos rambukk.

Publisert Sist oppdatert

Da Eirik Mosveen fikk høre at Oslo skulle få enda en lokalavis, var det aldri i hans tanker at han skulle jobbe der. Men da han etter et par dager ble kontaktet av ansvarlig redaktør i avisa, Magne Storedal, var han ikke tvil. 1. januar starter han i jobben som politisk redaktør i Avisa Oslo.

– Jeg merket at jeg begynte å produsere ideer om hva jeg kunne gjøre ut av den jobben. Jeg klarte ikke å produsere tilsvarende mange ideer i den jobben jeg hadde. Da bør du kanskje dra, forteller Mosveen til Journalisten.

– Med rekrutteringen av ham har vi fått en rambukk inn i det politiske miljøet som vil åpne Rådhuset i Oslo for innsyn og djerve kommentarer.

Slik beskriver ansvarlig redaktør Storedal sin påtroppende kollega i et intervju med egen avis.

– Jeg kjenner ingen reporter som har så lite autoritetsrespekt som Eirik Mosveen, fortsetter han.

– Det er sånn Avisa Oslo skal være. Småfrekk, pågående, men også med stor respekt for utfordringene vanlige folk har i livene sine

Mosveen sier i Journalistens videointervju at han velger å ta dette som et kompliment

– Jeg vet ikke om jeg kan gå god for de karakteristikkene. Jeg tror man må være pågående i den politiske journalistikken for å få resultater, det tror jeg nok jeg har vært, og det bør denne avisa også være. Vi får se hvordan det går, men jeg er innstilt på å gi mitt beste for dette.

Powered by Labrador CMS