– Er vi en utdøende rase?

– Jeg er fremdeles en avismann, men jeg er del av en utdøende rase, skriver redaktør i en høysang til «informasjonsalderens mammut». Hva tror du?

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske aviser er rammet av opplagskrise og nedbemanning, noe en nyere undersøkelse viser også har fått konsekvenser for journalistikken. Redaktøren i den amerikanske regionsavisen Spokesman-Review mener at bransjen nå står ved et avgjørende veiskille:

Mojos, slojos, nojos

– Noe er på vei, en eller annen form for forandring i medieuniverset, en forandring i fremtiden til avisen min. En forandring som vil bety slutten for meg, for oss. Det vil fortsatt finnes reportere. Redaktører. Noe kalt nettprodusenter og multimedia koordinatorer. Mojos, slojos og nojos. Bloggere, froggere og twittrere. Men det vil ikke være avismenn. I en alder av 58 er jeg blant de siste av en utdøende rase, skriver Steve Smith, i en rørende bloggpost om hva det en gang ville si å være en avismann.

Det var en gang

Smith tegner et fornøyelig bilde av avisbransjen slik den var da han fikk sin første jobb og jobbet seg oppover rangstigen. Han mener endringene som står på trappene er helt nødvendige, men fanger samtidig inn hvor mye mediebildet har endret seg bare i hans yrkesliv.

– Det er trist. Og i kveld tar jeg meg i å sørge over den falmende avismannen som er i ferd med å forsvinne, skriver Smith og trekker paralleller til utdøende dyrearter som mammuten.

Powered by Labrador CMS