Eirik Langeland Fjeld er redaktør for det nye nyhetsnettstedet Bare Åsane.

Schibsted lanserer ny lokalavis i Bergen: – Tror ikke dette er blitt gjort før, hverken i Norge eller andre steder

Bygget for fart, korte meldinger og raske nyhetsoppdateringer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Schibsted-eide AS Lokalavisene, som i dag omfatter fire lokalaviser i bergensområdet, er klare til å lansere det nye nyhetsnettstedet Bare Åsane, en heldigital lokalavis for bydelen Åsane i Bergen.

– Den er bygget for fart, korte meldinger og raske nyhetsoppdateringer. Og vi prøver å gjøre det på en fremtidsrettet måte: 2022-style, sier Eirik Langeland Fjeld til Journalisten.

Fjeld er ansvarlig redaktør for Bare Åsane og har også samme stillingstittel i lokalavisene Bygdanytt og Strilen. Han har jobbet med den nye satsingen i halvannet år og vært involvert i prosessen fra start til slutt. Da Journalisten kontaktet ham om lanseringen i fjor høst, var han veldig hemmelighetsfull. I dag kan han dele litt mer.

– Det er gode tider å være redaktør på. Dette er utrolig gøy. Jeg har flotte folk rundt meg og har stor tro på dette, sier Fjeld.

Han mener den nye lokalavisen er akkurat det Åsane, som er en av Bergens største bydeler, trenger.

– Et nyhetsnettsted som kan ta for seg alt det som rører seg her lokalt, og alt det som bør røre seg her, men som ikke har blitt tatt tak i, sier han.

Det var Medier24 som først fortalte at Bare Åsane nå skal lansere.

– Kortfattet og tilgjengelig

Basert på erfaringene fra de andre avisene Fjeld er redaktør for, ser han at korte nyhetsmeldinger er etterspurt blant leserne.

Han mener også at det nye nettstedet vil egne seg svært godt for mobiltelefon og gi leserne fortløpende oppdateringer.

– Det skal være seriøs journalistikk, men som er kortfattet og veldig tilgjengelig, sier Fjeld.

Bare Åsane vil bli lansert som betaversjon i løpet av de neste 14 dagene. Den endelige versjonen vil komme ut i løpet av våren, og lokalavisen vil være finansiert gjennom abonnement.

– Hvordan skal dere få abonnenter?

– Nå er vi mest opptatte av å komme oss på lufta. Det finnes ingen snarveier her, men det er godt arbeid og innhold som nytter. Har man de to tingene, blir resten ofte en suksess, svarer Fjeld.

To nye journalister

I høst utlyste Lokalavisene AS to stillinger til den nye nettsatsingen. Nå har de ansatt to journalister: Daniela Elvebakk Mala og Amalie Nord Hagen.

– De er begge offensive og påskrudde journalister. De har digitale hoder, et brennende engasjement for lokaljournalistikk, ståpåvilje og ikke minst en gründerånd, som er det vi trenger i et nyoppstartet prosjekt som dette, sier Fjeld.

Powered by Labrador CMS