BBC-direktør Tim Davie varslet store endringer for det britiske medieselskapet denne uken.

Digitalisering og nedbemanning

BBC planlegger enorm digital omlegging – kutter 1.000 stillinger

Skal redusere driftskostnader, forenkle arbeidsmetoder og fjerne unødvendig byråkrati.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag denne uken meldte BBC om store planer for selskapets digitale framtid. Målet er å skape en moderne, digital organisasjon som genererer mest mulig verdi fra lisensavgiften og for allmennheten, skriver BBC på sine nettsider.

Denne første fasen representerer 500 millioner pund (nesten seks milliarder kroner) i årlige besparelser, hvorav 300 millioner skal reinvesteringer for å styrke BBC på det digitale området.

Det skal blant annet satses mer på strømmetjenesten iPlayer og mindre på lineær kringkasting. Det blir også endringer i lokal- og regionalradio, samt kutt i all unødvendig byråkrati.

Omleggingen skjer på bakgrunn av at den britiske regjeringen har ønsket å avskaffe TV-lisensen i 2027, når dagens avtale går ut.

I en tale til de ansatte torsdag ettermiddag sa generaldirektør Tim Davie at mediehuset trenger en reform for å forbli relevant. Det vil innebære endringer i både innhold, tjenester og investeringer.

– En frisk, ny, global og digital medieorganisasjon som aldri har vært sett maken til. For å gjøre det må vi utvikle oss raskere og omfavne de enorme endringene i markedet rundt oss, sa Davie til sine ansatte.

Sammenlagt vil det bli opptil 1.000 færre ansatte i den offentlig finansierte delen av BBC i løpet av de neste fem årene, som følge av omleggingen.

Powered by Labrador CMS