Tiril Eckhoff (t.v.) og Marte Olsbu Røiseland sikret norske medaljer på jaktstarten søndag. Det fikk 901.000 nordmenn med seg.
Tiril Eckhoff (t.v.) og Marte Olsbu Røiseland sikret norske medaljer på jaktstarten søndag. Det fikk 901.000 nordmenn med seg.

900.000 fikk med seg skiskytterdrama i OL

Dramatikk trakk tv-seere.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt 901.000 nordmenn så dramatikken som utspilte seg da Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff tok gull og bronse på kvinnenes jaktstart i skiskyting søndag.

Det skriver Kampanje.

Røiseland hadde full kontroll på feltet og plaffet ned 19 av 20 blinker. Med seieren tok sørlendingen Norges første olympiske jaktstartgull på kvinnesiden.

Senere gikk også Eckhoff inn til medalje, men det skjedde ikke uten dramatikk. Lagvenninnen Ingrid Landmark Tandrevold hadde tilsynelatende los på bronsen bak svenske Elvira Öberg, men en kollaps på tampen av sisterunden ødela for hennes del.

Det utnyttet Eckhoff, som passerte Tandrevold mot slutten. Det fikk 901.000 norske seere med seg på Discoverys kanaler, mens det i snitt var 780.000 som så konkurransen i den kinesiske høyden.

Også herrenes jaktstart var populær. 820.000 seere fikk med seg at Tarjei Bø sikret sølvet. Snittet lå på 736.000.

Powered by Labrador CMS