Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.
Annonse
Sportsredaksjonen i NTB har sendt tre fotografer og to journalister til OL i Beijing. Ifølge sportssjef Ole Kristian Bjellaanes har utfordringene i Kina vært omtrent som forventet før mesterskapet.
– Det er logistikkutfordringer på grunn av strenge restriksjoner. Våre folk sier det fungerer greit, og kommunikasjonen mellom Kina og Oslo fungerer egentlig utmerket, sier han til Journalisten.
Foruten delegasjonen i Kina har NTB en stor operasjon gående i Oslo, sier Bjellaanes, og har ekstra bemanning når øvelsene går på natt og tidlig morgen.
– OL-dekning gjennomføres ikke bare der OL foregår, og som nyhetsbyrå er vi avhengig av en solid deskoperasjon i Oslo.
Trøbbel i «mixed zone»
På grunn av antallsbegrensninger i «mixed zone» har ikke tilgangen til utøverne vært like gode som i pandemifrie mesterskap.
De norske forbundene, som journalistene stort sett forholder seg til, har begrenset påvirkningskraft på disse begrensningene, ifølge Bjellaanes.
– Da har det blitt litt styr rundt det å komme inn, og det har vært litt bingo hvem som får adgangspass. Men det har stort sett løst seg fint for vår del. Kontakten med de norske forbundene fungerer helt smertefritt, sier han.
Annonse
Lever i en boble
Som i OL i Tokyo har journalistene måttet teste seg for korona hver eneste dag under mesterskapet, og mesterskapene vil ifølge Bjellaanes gå inn i historien som svært spesielle.
– Journalistene lever jo i en tilnærmet lukket boble. Det er et omfattende regime, og det er veldig strengt.
Sakene som dekkes blir også annerledes enn i et vanlig mesterskap, og det blir mye nyheter om smittesituasjonene i de ulike leirene.
– Nyhetsmessig er det jo interessant å dekke koronasituasjonen til utøvere og støtteapparatene, men det er ikke noe vi er spesielt vant til og kanskje vi ikke vil oppleve det neste gang, sier Bjellaanes.