Birgitte Tengs' fetter ble tiltalt for drap på sin kusine i 1995. Nå, i 2021, er han offisielt ute av saken. Fetterens far (bildet) gjester Hauststormen i helga. Bildet er fra 2002.
Birgitte Tengs' fetter ble tiltalt for drap på sin kusine i 1995. Nå, i 2021, er han offisielt ute av saken. Fetterens far (bildet) gjester Hauststormen i helga. Bildet er fra 2002.

Tengs-fetterens far til Hauststormen-konferansen

Skal diskutere med journalister.

Publisert

Når vestlandets store journalistkonferanse, Hauststormen, går av stabelen i helga, står blant annet Birgitte Tengs- og Tina Jørgensen-drapssakene på programmet.

Det er to måneder siden det ble kjent at Sør-Vest politidistrikt har siktet en 51 år gammel mann for drapet på Tengs i 1995. Han er også mistenkt for drapet på Jørgensen i Stavanger i 2000.

I 1995 ble fetteren til Birgitte Tengs tiltalt for drapet på sin kusine. Han ble strafferettslig frifunnet, men det var ikke før i oktober i år at politiet bekreftet at han er ute av saken.

Fetterens far stiller på Hauststormen søndag formiddag for å fortelle om sin opplevelse av medienes dekning og oppfølging, under fanen «Tengs- og Jørgensen-skandalane: er media medskuldige?»

Sesjonen beskrives slik:

«Tengssaka blir karakterisert som ein politiskandale. Men har media gjort jobben godt nok? Og kva med Tina Jørgensen-saka? [...] Om det viser seg å vere same drapsmann, korleis har eit samla presse-Noreg late politiet bruke over eit tiår på å kome på rett spor?»

Fetterens far møter NRK-journalist Erlend Frafjord, som har skrevet bok om Jørgensen-saken, og redaktør Karen Hesseberg fra TV Haugaland til diskusjon.

Lørdag ettermiddag er det avgått statsminister Erna Solberg som er trekkplaster på konferansen, i samtale med NRKs Ingunn Solberg.

Les mer om programmet på konferansens nettsider.

Hauststormen avholdes på Clarion Hotel Bergen Airport fredag, lørdag og søndag.

Konferansen arrangeres som et samarbeid mellom NJ Møre og Romsdal, NJ Sogn og Fjordane, NJ Bergen, NJ Haugesund, NJ Stavanger og Vestafjelske Redaktørforening.

Powered by Labrador CMS