Fortellingens kraft arrangeres igjen etter halvannet år.
Fortellingens kraft arrangeres igjen etter halvannet år.

Etterlengtet åpning for Fortellingens kraft

– Vi håper det blir et skikkelig klimaks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter halvannet år på hjemmekontor er det god stemning på Hotell Scandic Ørnen i Bergen når årets Fortellingens kraft-konferansen for fortellende journalistikk åpner dørene.

Helgen mellom 24.-26. september samles 200 deltagere til et program med over 30 foredrag med foredragsholdere fra Norge og internasjonalt.

– Det er helt euforisk å kunne gjennomføre konferansen, vi har jo gledet oss til dette lenge, men har aldri visst sikkert om det kunne bli noe av på grunn av all uforutsigbarhet knyttet til pandemien, sier NRK-journalist Bjørn Asle Nord, grunnlegger og lederen av konferansen.

Håper på klimaks

Fortellingens kraft skulle etter planen blitt arrangert 12. til 14. juni i 2020, men ble utsatt på grunn av koronapandemien.

I år vil bidragene fra noen av de internasjonale foredragsholdere bli holdt digitalt og livestrømmes. Ellers er konferansen designet for fysisk oppmøte.

Bjørn Asle Nord er grunnlegger og leder av Fortellingens kraft
Bjørn Asle Nord er grunnlegger og leder av Fortellingens kraft

I dag annonserte regjeringen nyheten om gjenåpning av samfunnet denne helgen, akkurat i tide for Fortellingens krafts prisutdeling.

Lørdag kveld vil det nemlig kåres en vinner av Fortellerprisen 2021, som nesten 100 fortellere er nominert til. Juryen består av juryleder Jesper Gaarskjær, Helle Aarnes, Kari Slaatsveen, Terje Angelshaug og Helge Skodvin.

– Med full åpning i morgen håper vi det blir et skikkelig klimaks her. Og at vi i alle fall kan oppføre oss litt mer normalt med sidemannen. Det er en lettelse, sier Nord.

Dele og kultivere kunnskap

Fortellingens kraft har som mål å være en arena for å samle den fortellende journalistikken og bidra til å styrke journalisters forståelse og kunnskap om fortellerkunsten.

– For å kunne utvikle journalistikk må man kunne komme sammen og dele og kultivere kunnskap i et fagmiljø, sier Nord.

Han mener grunnlaget med god research og data er viktig, men ikke alltid nok for å lage den beste journalistikken.

– Det er viktig å minske distansen mellom journalistikk og publikum, komme tettere inn på folk og vite hvordan å formidle journalistikk til leseren, sier han.

Foredragene vil ha fokus på fortellinger, reportasjer, dokumentarer og formidling, enten i form av lyd, bilde eller tekst.

Se hele programmet her.

Powered by Labrador CMS