Fra Bergen melder Fortellingens kraft at de utsetter årets konferanse til neste år.
Fra Bergen melder Fortellingens kraft at de utsetter årets konferanse til neste år.

Fortellingens kraft utsetter konferansen til 2021

Nok en avlysning.

Publisert Sist oppdatert

I dag kom beskjeden om at også Fortellings kraft-konferansen i Bergen avlyser.

– Det er med tungt hjerte vi i styret i Fortellingens kraft annonserer at vi utsetter hele konferansen til 2021, skriver styret i Fortellingens kraft i en e-post.

Konferansen som i år skulle ha feiret sitt femårsjubileum i midten av juni, lokket blant annet med Jacqui Banaszynski fra Nieman Storyboard/The Poynter Institute, Dan Barry fra New York Times og skrivecoach Jack Hart, mannen bak blant annet Storycraft: A Complete Guide to Writing Narrative Nonfiction.

I e-posten fra styret står det videre:

– For oss er det viktig å understreke at dette er en utsettelse, ingen kansellering. Fortellingens kraft har vært en suksess i fire år takket være innsatsen fra våre foredragsholdere, og den varme og gode støtten fra dere deltakere. Sammen har vi bidratt til at langt flere har fått øynene opp for hvordan vi kan bidra til å løfte nivået på fortellende journalistikk. Vi akter å fortsette med det. For ja, vi skal feire femårsjubileet.

Grunnlegger, styreleder og primus motor Bjørn Asle Nord legger til:

– Er det noe denne krisen vil vise oss, er det at vi trenger fortellinger til å forstå det som skjer, og til å forene oss. Vi vil se enormt mange viktige fortellinger i årene som kommer, som igjen håper vil prege fremtidige Fortellingens kraft. Betydningen av det vi driver med er på ingen måte blitt mindre viktig av det som nå skjer.

Helt til slutt i e-posten står det:

– Hold på billetten din. Den vil fortsatt gjelde når Fortellingens kraft kommer sammen igjen.

Og: Fortellerprisen 2020 vil bli utdelt.

Powered by Labrador CMS