Gard Steiro har grunnet i noen uker og funnet ut at han vil flytte til Oslo for å bli nyhetsredaktør i VG. Foto: Knut Jensen/Nordiske Mediedager
Gard Steiro har grunnet i noen uker og funnet ut at han vil flytte til Oslo for å bli nyhetsredaktør i VG. Foto: Knut Jensen/Nordiske Mediedager

– Spennende å se om Oslo er bedre eller verre enn sitt rykte

Bergenseren Gard Steiro flytter østover for å overta nyhetsledelsen i det han kaller Norges beste redaksjon.

Publisert Sist oppdatert

VGs kommende nyhetsredaktør ble konstituert som sjefredaktør i Bergens Tidende i desember 2012, da Trine Eilertsen gikk av. Noen måneder seinere var Steiro fast ansatt i jobben. Etter drøyt to år i redaktørstolen er han klar for nye utfordringer i Norges nest største avis. Det skyldes ikke mistrivsel, forsikrer han.

– Jeg hadde ikke noe stort behov for å forlate BT. Jeg har veldig stor tro på BT, det er et privilegium å jobbe her og jeg hadde ikke noen planer om å slutte nå. Så dukket denne muligheten opp og jeg har tvilt meg fram til at det var riktig å gjøre dette. Det var vanskelig å si nei til å jobbe i VG med den enorme journalistiske kraften som ligger i en så viktig redaksjon, kombinert med deres digitale posisjon. Det gjør VG til et svært spennende mediehus. Etter min mening er VG den beste redaksjonen i Norge, noe de har bevist med alle prisene denne våren.

Tenkte i noen uker

– Har du grunnet på dette tilbudet en stund?

– Ja, i noen uker. Det har vært en ryddig og ordentlig prosess. Jeg har gått noen runder med meg selv.

Steiro blir stående i sin nåværende jobb i BT mens styret leter etter hans etterfølger. Planen er at han overtar som nyhetsredaktør i VG i løpet av høsten.

– Hva kan du bidra med og tilføre VG når du starter i det du altså kaller Norges beste redaksjon?

– Noe av det handler om det samme som i BT, nemlig kjernen i journalistikken. For VG er det viktig å klare å være nyhetsledende når noe skjer. Det er helt avgjørende å være best på øyeblikksnyheter. I tillegg må VG drive med avslørende journalistikk og sette dagsorden. Det er den balansen jeg må legge til rette for i redaksjonen.

Les mer om VG

Har satt dagsorden

Steiro er stolt av all den positive oppmerksomheten BT har fått for sin journalistikk de siste årene.

– Vi har klart å sette dagsorden lokalt og også nasjonalt. Jeg oppfatter at vi har klart å fylle lesernes forventninger om at BT skal være nyhetsledende i vår region.

Nå flytter Steiro til Oslo. Det ser han ikke så mørkt på, forsikrer bergenseren.

– Jeg har aldri bodd på Østlandet før, så det blir en interessant opplevelse. Det blir spennende å se om Oslo er bedre eller verre enn sitt rykte.

– Er det noe spesielt du tenker på?

– Neida, men jeg har sett Oslo fra Bergen og Vestlandet i mange år. Så dette blir en realitysjekk for meg.

Forsvarer tissebilde

Steiro måtte nylig forsvare BTs oppslag om Ap-politiker Jette Christensen. Han har ingen tro på at den saken var avgjørende for å overbevise VG-sjef Torry Pedersen om at BT-redaktøren besitter den nødvendige tabloid-kompetansen.

– Jeg tror de valgte å ikke lage noe på saken. Jeg er uenig i premisset ditt om at den var så tabloid. Jeg mener at det var en ganske vesentlig sak, men skjønner at andre mener noe annet.

–­ Men det blir vel en overgang for deg fra BT med sitt forholdsvis nøkterne journalistiske uttrykk til Norges fremste tabloidavis. Hva ser du som den største utfordringen med det?

– Det tror jeg skal gå fint. Kjernen i journalistikken er akkurat den samme begge steder. Jeg opplever at VG er en redaksjon som, kanskje nettopp på grunn av at de bruker så sterke virkemidler, er ekstremt etterrettelig og grundig. Dette ser jeg ikke på som noen stor utfordring. Man jobber med den formen og det uttrykket mediehuset har.

Les mer om Bergens Tidende

Powered by Labrador CMS