Mediefolk:

– Jeg har lyst til å være en kulturredaktør for både medkultur og motkultur, sier Jens Kihl.
– Jeg har lyst til å være en kulturredaktør for både medkultur og motkultur, sier Jens Kihl.

Jens Kihl blir kulturredaktør

Etterfølger Frode Bjerkestrands i Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Kommentator Jens Kihl (35) overtar som kulturredaktør i Bergens Tidende, skriver mediehuset i en pressemelding.

– Den norske kulturdebatten trenger at BTs kulturredaktør er en tydelig stemme, og det er det ingen tvil om at vi får med Jens Kihl. Han er en skarp kommentator med et sterkt engasjement for kultur, i vid forstand. Jeg vet at han vil utfordre og engasjere kulturlivet her i Bergen, på Vestlandet og ellers i landet, sier sjefredaktør Frøy Gudbrandsen i pressemeldingen.

– Han er en uavhengig stemme og har et sunt maktkritisk instinkt, som definitivt trengs på kulturfeltet.

Kihl startet som kommentator i BT 2018. Han kom da fra Klassekampen, der han jobbet som politisk journalist. Han ga i 2019 ut boken «Dette er også Noreg».

– Jeg har lyst til å være en kulturredaktør for både medkultur og motkultur. Bergens kulturliv er enestående i Norge på alle måter og kommer garantert til å ha høye forventninger til meg. Og det er nok også helt garantert at jeg ikke kommer til å innfri alle. Jeg gleder meg, sier Kihl.

Kihl tiltrer i løpet av kort tid, men skal ha noen måneders permisjon i forbindelse med et nytt bokprosjekt, en biografi om tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete.

I august ble det kjent at Frode Bjerkestrand (58) ønsket å gå av som kulturredaktør etter fem år i den rollen.

– For meg personlig er det riktig og viktig å gjøre dette nå. Dette kan være siste sjanse til å prøve noe nytt og annet i yrkeslivet mitt, sa han da.

Stillingen som kulturredaktør var utlyst internt i BT, og det var flere sterke søkere til stillingen, opplyser Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS