«Elendig», «min verste dag» og «underprestering» var ord Jacob Ingebrigtsen brukte om egen prestasjon etter en fjerdeplass på 1500 meter under VM i Qatar.
«Elendig», «min verste dag» og «underprestering» var ord Jacob Ingebrigtsen brukte om egen prestasjon etter en fjerdeplass på 1500 meter under VM i Qatar.

Dette bildet av en skuffa Jacob Ingebrigtsen er årets sportsnyhetsbilde

– Fotografen evner å vise en større fortelling, skriver juryen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets beste sportsbilde i nyhetskategorien viser en skuffa Jacob Ingebrigtsen, etter at han har løpt 1500-meter under VM i friidrett. Bildet er tatt av Vegard Wivestad Grøtt for Bildbyrån, og har fått tittelen «Elendig»:

Jakob Ingebrigtsen går skuffa gjennom intervjusonen etter å ha blitt nummer fire på herrenes 1500 meter under VM i friidrett i Doha, Qatar. 19-åringen fra Sandnes kommenterte sin egen prestasjon som «elendig», «min verste dag» og «underprestering».

I årets konkurranse er kategorien «Sport» delt opp i to, etter at styret i Pressefotografenes klubb ennra reglene. Det premieres premieres både et enkeltbilde i Sport, nyhet, og en sportsreportasje.

Se alle vinnerbildene i Årets bilde 2019 her.

Juryens begrunnelse:

Man har ikke lenger det samme behovet for actionbilder av sport når alt blir sendt live på TV, fra uendelige vinkler.

Her evner fotografen å vise en større fortelling bak det kontrollerte – man kan se hvor sint Jakob Ingebrigtsen er. Et bilde man kan sitte og se på lenge.

Diplomer:

De to andre nominerte til katagorien «Sport, nyhet» var Bjørn S. Delebekk i VG, med bildet «Hodeløst selvmål» og Joel Marklund, også i Bildbyrån, med «Verdens beste», av Therese Johaug over målstreken.

Frankrike møter Norge i fotball-VM i Nice. 
Hjemmelagets Wendie Renard fortviler etter å ha utlignet til 1-1 med et selvmål til de norske jentene. Til høyre i bakgrunnen jubler Norges Caroline Graham Hansen. 18 minutter senere fikk Frankrike straffe som gjorde at de slutt vant kampen 2-1.
Frankrike møter Norge i fotball-VM i Nice. Hjemmelagets Wendie Renard fortviler etter å ha utlignet til 1-1 med et selvmål til de norske jentene. Til høyre i bakgrunnen jubler Norges Caroline Graham Hansen. 18 minutter senere fikk Frankrike straffe som gjorde at de slutt vant kampen 2-1.
Norges Therese Johaug jubler etter å ha vunnet kvinnenes 30 km under ski-VM i Seefeld, Østerrike.
Norges Therese Johaug jubler etter å ha vunnet kvinnenes 30 km under ski-VM i Seefeld, Østerrike.
Powered by Labrador CMS