Bloggeren Sophie Elise Isachsen engasjerer. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Bloggeren Sophie Elise Isachsen engasjerer. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Ungdomsrekord for NRK-program etter bloggerdebatt

Kroppspressdebatt trakk unge seere.

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da bloggerne Kristin Gjelsvik og Sophie Elise Isachsen diskuterte kroppspress i NRK-programmet «Debatten», fikk programmet tre ganger så mange seere under 30 år som vanlig.

Også antallet seere i aldersgruppen 30–49 år doblet seg da programmet ble sendt tirsdag. Totalt var det 511.000 seere som så «Debatten», viser seertall fra Kantar, ifølge VG.

– Historisk sett er ikke debatt- og nyhetsprogrammer de som samler flest ungdomsgrupper. Men denne gangen ser vi et sterkere og tydeligere utslag enn det vi kan huske å ha sett. Dette er ungdomsrekord for «Debatten» så langt i 2019, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

I programmet beklaget Isachsen (24) et blogginnlegg om hodebunnstatovering etter kritikk fra bloggkollega Kristin Gjelsvik (32). I det aktuelle innlegget skrev Isachsen om kompleksene hun hadde om sitt høye hårfeste, som hun løste ved å tatovere på seg hårstrå. Det utløste en kraftig reaksjon fra Gjelsvik, som kritiserte Isachsen i video på YouTube som hittil har 443.000 visninger.

Konfrontasjonen førte til stor engasjement på sosiale medier.

Powered by Labrador CMS