Mediefolk:

Dagens Næringsliv har ansatt Bloombergs byråsjef i Norge, Mikael Holter, som ny finansjournalist.
Dagens Næringsliv har ansatt Bloombergs byråsjef i Norge, Mikael Holter, som ny finansjournalist.

Mikael Holter fra Bloomberg til DN

– For en norsk finansjournalist er DN gullstandarden.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv styrker finansjournalistikken med ansettelsen av Bloombergs byråsjef i Norge, Mikael Holter (40), skriver DN i en pressemelding.

– Etter å ha dekket det norske nyhetsbildet for en internasjonal medieorganisasjon i over åtte år, ønsket jeg et nytt perspektiv på arbeidet mitt. For en norsk finansjournalist er DN gullstandarden, sier Holter ifølge pressemeldingen.

– Å få være med på å sette dagsorden i landets beste avis på finans, økonomi og politikk, var en mulighet jeg bare måtte gripe. Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på den nye jobben.

Janne Johannessen, redaktør for nyhet og dagsorden i DN, sier at Holter passer perfekt inn i avisen, hvor han blant annet vil dekke finans og olje.

– Konkurransen innen økonominyheter i Norge er tøff, men i all ubeskjedenhet er det få andre redaksjoner som hevder seg i alle sjangre – fra livedekning til dokumentar, sier Johannessen ifølge pressemeldingen.

– DNs store styrke er at vi topper laget med reportere som virkelig forstår hva som skjer, og som kan ta med leserne på innsiden av begivenhetene. Mikael er uten tvil en av dem.

Hun viser til at DN blant annet har satt dagsorden og vært nyhetsledende både i avsløringen av Equinors milliardsluk i USA og i dramaet rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef.

– Mikael har i en årrekke skrevet for verdens mest kravstore brukere av finansnyheter – der mange av dem investerer store penger basert på nyhetene. Han er vant til å jobbe både raskt og i dybden, sier Johannessen.

Holter har gode ting å si om arbeidsgiveren han nå forlater, den amerikanske mediegiganten Bloomberg, hvor han har ledet Oslo-kontoret.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden i Bloomberg, der jeg har jobbet med flotte mennesker, lært mye og fått både tillit og ansvar. Det er en bedrift med en unik posisjon i internasjonal finans, og erfaringen herfra vil jeg dra stor nytte av videre.

I tillegg til Bloomberg, har Holter også bakgrunn fra nyhetsbyrået Reuters i Oslo samt Agence France-Presse (AFP) og Associated Press (AP) i Paris. Han har tidligere arbeidet for en rekke norske medier, deriblant DN.no.

Powered by Labrador CMS