– Selv enkelte journalister kan ikke lage nyheter

Å få til borgerjournalistikk krever tid, ressurser og tålmodighet, sier redaktøren i ABC Nyheter.

Publisert Sist oppdatert

– Om alle kan lage nyheter? Svaret på det er definitivt nei. Selv ikke alle utdannede journalister fikser det. Det vi som medier muligens best kan tilby er arenaer hvor folk kan bidra med innsikt på områder vi aldri ville ha tenkt på å skrive om ellers, sier redaktør i ABC Nyheter Herman Berg når han blir presentert utsagnet til nyhetsredaktøren i avisen.dk, om at ikke alle kan lage nyheter.

Formidlingsbehov

Den nye utgaven av Nyhedsavisen nettavis har valgt å droppe fokuset på borgerjournalistikk, som har tatt til etterretning at det krevde veldig store ressurser å styre debatten rundt brukergenerert innhold.

– Folk som bidrar er langt oftere ute etter oppmerksomhet enn monetær belønning. Klarer vi også å få identifisert talentene, kan det hende vi etter hvert får gitt dem noen tilbud slik at de kan utvikle talentet, eksempelvis til å skrive nyheter. Men skal man ta hver eneste bruker og leser skikkelig på alvor, kreves det tid, ressurser og tålmodighet, sier Berg.

Kritisk masse

– Hvis tjenesten kjapt blir en suksess, målt etter antall brukere som involverer seg, vil spørsmålet om hvor store redaksjonelle ressurser man skal sette til å overvåke, moderere og eventuelt deske stoffet melde seg. Det blir ofte snakket om at medier må nå «kritisk masse» for at det skal bli nok kvalitet på bidragene. Dette kan bli et tveegget sverd, hvis deler av denne brukermassen begynner å bevege seg i retninger som utfordrer de redaksjonelle ressursene og ikke minst omdømmet.

Powered by Labrador CMS