Fredagsutgaven av Fiskeribladet måtte trykkes på nytt da forsideoppslaget endret seg.
Fredagsutgaven av Fiskeribladet måtte trykkes på nytt da forsideoppslaget endret seg.

Brått var forsiden feil: Fiskeribladet måtte rope «Stopp pressen!»

– Vi spøker med at vi burde sende regningen til Fiskeridirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag ble hektisk for Fiskeribladet. Fredagens utgave av avisen var ferdig trykket, og på trykkeriet hadde man alt begynt å pakke for distribusjon.

Plutselig kom det ny informasjon til redaksjonen, om saken som lå som forsideoppslag, og avisen måtte stanses øyeblikkelig.

Stopp pressen!

Oppslaget i den opprinnelige utgaven handlet om at kystfiskerne er kraftig irritert på Fiskeridirektoratet. Når kystfiskerne drar opp torsk som viser seg å være rømt oppdrettsfisk, trekkes nemlig det fra på kvotene deres.

– Dette har irritert kystfiskerne lenge, og vi hadde et intervju med en fisker, som mildt sagt var forbannet.

Det sier fungerende ansvarlig redaktør i Fiskeribladet, Bjarte Trettenes, til Journalisten. Han forteller at avisen ikke hadde rukket å gå i trykken på trykkeriet i Harstad, men at Schibsteds trykkeri allerede var i gang med pakkingen.

– Nyheten ble helt feil

Sakene om kvotene og den rømte oppdrettstorsken hadde fått mye plass i avisen som skulle ut fredag. Dermed ble det mye jobb som skulle gjøres på en halvtime, når Fiskeridirektoratet plutselig meldte at de ikke lenger ville trekke oppdrettsfisk fra kvotene til kystfiskeren.

– Da ble jo nyheten helt feil. Vi måtte få nye kommentarer fra fiskeren og Fiskeridirektoratet. Vi måtte til og med ha ny leder, fordi den også handlet om temaet. Så side en, to, fire, fem og 13 måtte endres, sier Trettenes.

Han sier at endringsjobben var omfattende, men at de er veldig fornøyd med at de til slutt fikk det til.

– Vi hadde fremstått fullstendig utdatert om vi sendte ut.

– Ble førsteutgaven distribuert?

– Den skal ikke ha blitt det. Jeg tror vi klarte å redde abonnentene, slik at de ikke skal ha merket noe til det.

En tipser opplyser imidlertid overfor Journalisten at begge versjonene nådde Austevoll folkebibliotek.

– Litt fint

Det er første gang på veldig lenge Fiskeribladet har måttet stoppe en utgave som allerede er sendt i trykken, forteller Trettenes.

– Vi måtte faktisk si «Stopp pressen!» og ikke engang de som har vært her veldig lenge, kan huske når sist det skjedde.

Han sier at utgavesjef og frontsjef i Fiskeribladet, Torhild Martinussen, til og med faktisk syntes det var litt fint å kunne få oppleve en ekte «stopp pressen»-situasjon i sin levetid.

– Og så spøker vi med at vi burde sende regningen til Fiskeridirektoratet, som kom med den meldingen rett etter trykken, avslutter Trettenes.

Powered by Labrador CMS