Hjernekirurg Per Kristian Eide (t.v.) vant fram mot TV 2 i tingretten, men tapte i lagmannsretten. Til høyre Eides daværende advokat Per Danielsen.
Hjernekirurg Per Kristian Eide (t.v.) vant fram mot TV 2 i tingretten, men tapte i lagmannsretten. Til høyre Eides daværende advokat Per Danielsen.

Høyesterett vil ikke behandle anke fra hjernekirurg

Vil ta saken til Strasbourg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Næringsliv har fått tilgang til beslutningen fra Høyesteretts ankeutvalg, og konklusjonen til utvalget er at hjernekirurg Per Kristian Eides erstatningssak mot TV 2 ikke tas opp til behandling i Høyesterett.

Det betyr at dommen fra Borgarting lagmannsrett blir stående.

– Vi er glad for at vi nå har fått et punktum for denne saken. Det er en sak som våre journalister har levd med siden 2012. Det er klart at det har vært krevende for dem, sier TV 2-sjef Olav Sandnes til DN.

Advokat Per Danielsen var opprinnelig Eides prosessfullmektig, men før anken til Høyesterett byttet Eide til advokat Carl Bore.

I tingretten ble TV 2 som selskap, tre journalister og en redaktør idømt å betale oppreisning til Eide for innholdet i en rekke artikler og reportasjer publisert rundt årsskiftet 2012/2013. Eide ble også tilkjent totalt 825.000 kroner i oppreisning, pluss saksomkostninger.

I lagmannsrett før jul ble resultatet helt annet: Eide tape og ble idømt å dekke TV 2s saksomkostninger for både tingrett- og lagmannsrettsrunden, noe som beløper seg til mer enn 6,3 millioner kroner.

Saken har hittil kostet Eide rundt 20 millioner kroner, skriver DN.

Bore skriver i en melding til DN at Eide nå vil forsøke å fremme saken for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Powered by Labrador CMS