Vinner, Årets nyhetsbilde 2019: Mann kapret ambulanse på Torshov.
Vinner, Årets nyhetsbilde 2019: Mann kapret ambulanse på Torshov.

Årets nyhetsbilde er tatt av Aftenposten-journalist Cathrine Hellesøy Harrisson

Tok bildet ut av vinduet hjemme.

Publisert Sist oppdatert

Årets nyhetsbilde 2019 viser ambulansen som ble kapra i Oslo i fjor, etter at den hadde krasja inn i en bygård på Torshov.

Bildet ble tatt fra stuevinduet til Aftenposten-journalist Cathrine Hellesøy Harrisson.

– Jeg har ikke fått en så dramatisk hendelse på dørstokken før, sa hun til Journalisten etter hendelsen.

Kulturjournalisten hadde fri fra jobb og var hjemme med mannen da ambulansen plutselig kjørte inn i bygården de bor i, og hun skjønte raskt at hun måtte dokumentere det som skjedde, og ta så mange bilder som mulig, fortalte hun.

Se alle vinnerbildene i Årets bilde 2019 her.

Juryens begrunnelse:

Et godt komponert, klassisk nyhetsbilde hvor fotografen er på rett sted til rett tid. Det er sjeldent man har et slikt bilde av en sånn hendelse. Perspektivet underbygger den dramatiske situasjonen og gir en filmatisk karakter til bildet.

Diplomer

Diplomer går til Erlend Berge i Vårt Land, for hans bilde Blod og bønn, samt Gisle Oddstad i VG, for bildet hans av Klimabrølet.

Blod og bønn
Terroristen kom for å drepe. Et blodig bønnetempe og talerstol vitner om kampen i Al-Noor Islamic Center i Bærum.
Blod og bønn Terroristen kom for å drepe. Et blodig bønnetempe og talerstol vitner om kampen i Al-Noor Islamic Center i Bærum.
Klimabrølet

Tusenvis av miljøbevisste barn og unge har møtt opp foran Stortinget for å demonstrere mot menneskeskapte klimaendringer, inspirert av svenske Greta Thunberg. På innsiden av stortingssalen følger politikerne med på det som skjer utenfor.
Klimabrølet Tusenvis av miljøbevisste barn og unge har møtt opp foran Stortinget for å demonstrere mot menneskeskapte klimaendringer, inspirert av svenske Greta Thunberg. På innsiden av stortingssalen følger politikerne med på det som skjer utenfor.
Powered by Labrador CMS