Etter seks år forlater Christian Kjelstrup nå Samtiden.
Etter seks år forlater Christian Kjelstrup nå Samtiden.

Redaktørskifte i Samtiden

Christian Kjelstrup sier opp i Samtiden

Eier Magne Lerø overtar som ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Ansvarlig redaktør Christian Kjelstrup har sagt opp sin stilling i Samtiden. Magne Lerø, som via sitt selskap Medier og Ledelse AS kjøpte tidsskriftet av Aschehoug i februar, overtar nå selv om ansvarlig redaktør.

I forbindelse med oppkjøpet kom det fram at Samtiden fremover skal satse mer på digitale flater.

– Kjelstrup har gjort en formidabel innsats og har bidratt aktivt fram til i dag med å utvikle Samtiden som digitalt uketidsskift. Det blir et stort hull å fylle etter ham, men det skal vi klare, sier Lerø i en pressemelding.

Kjelstrup legger selv til:

– Jeg har tro på en sterkere satsing på nettutgaven og er glad for å ha bidratt til at Samtiden får et sterkere fotfeste i den digitale verden. Jeg har vært redaktør i seks år og er nå klar for å vende tilbake til bøkenes verden.

Lerø understreker i pressemeldingen at Samtidens redaksjonelle profil og tradisjon skal videreføres. Nye medarbeidere er også på vei inn.

  • Martin Gedde-Dahl (34), tidligere journalist og kommentator i Morgenbladet og prosjektleder/tekstforfatter i Trygdekontoret i NRK, tiltrer som nettredaktør.
  • Forfatter, journalist, tidligere vikarierende kulturredaktør i Minerva, Linda Therese Utstøl (32) får oppgaven som litteraturansvarlig og redigerer.
  • Martin Shantz Heide (33), som har en master i litteratur fra Frankrike og en master i litteraturformidling fra Oslo, får ansvar for leserkontakt, sosiale medier og redigering av tekster.

– Vi har også knyttet til oss Sindre Hovdenak, en nestor i norsk kulturjournalistikk, som fast bidragsyter, forteller Lerø.

Den digitale satsingen innebærer blant annet at Samtiden nå skal bli et digitalt uketidsskrift. I tillegg skal antall papirutgaver økes fra fire til seks i året.

– Essay og kritikk har vært et kjennemerke for Samtiden. Slik skal det fortsatt være. I løpet av året skal vi publisere det dobbelte antall tekster som tidligere. Det betyr flere essays og journalistiske artikler, sier eier og redaktør Lerø.

Powered by Labrador CMS