Etter seks år forlater Christian Kjelstrup nå Samtiden.

Redaktørskifte i Samtiden

Christian Kjelstrup sier opp i Samtiden

Eier Magne Lerø overtar som ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør Christian Kjelstrup har sagt opp sin stilling i Samtiden. Magne Lerø, som via sitt selskap Medier og Ledelse AS kjøpte tidsskriftet av Aschehoug i februar, overtar nå selv om ansvarlig redaktør.

I forbindelse med oppkjøpet kom det fram at Samtiden fremover skal satse mer på digitale flater.

– Kjelstrup har gjort en formidabel innsats og har bidratt aktivt fram til i dag med å utvikle Samtiden som digitalt uketidsskift. Det blir et stort hull å fylle etter ham, men det skal vi klare, sier Lerø i en pressemelding.

Kjelstrup legger selv til:

– Jeg har tro på en sterkere satsing på nettutgaven og er glad for å ha bidratt til at Samtiden får et sterkere fotfeste i den digitale verden. Jeg har vært redaktør i seks år og er nå klar for å vende tilbake til bøkenes verden.

Lerø understreker i pressemeldingen at Samtidens redaksjonelle profil og tradisjon skal videreføres. Nye medarbeidere er også på vei inn.

  • Martin Gedde-Dahl (34), tidligere journalist og kommentator i Morgenbladet og prosjektleder/tekstforfatter i Trygdekontoret i NRK, tiltrer som nettredaktør.
  • Forfatter, journalist, tidligere vikarierende kulturredaktør i Minerva, Linda Therese Utstøl (32) får oppgaven som litteraturansvarlig og redigerer.
  • Martin Shantz Heide (33), som har en master i litteratur fra Frankrike og en master i litteraturformidling fra Oslo, får ansvar for leserkontakt, sosiale medier og redigering av tekster.

– Vi har også knyttet til oss Sindre Hovdenak, en nestor i norsk kulturjournalistikk, som fast bidragsyter, forteller Lerø.

Den digitale satsingen innebærer blant annet at Samtiden nå skal bli et digitalt uketidsskrift. I tillegg skal antall papirutgaver økes fra fire til seks i året.

– Essay og kritikk har vært et kjennemerke for Samtiden. Slik skal det fortsatt være. I løpet av året skal vi publisere det dobbelte antall tekster som tidligere. Det betyr flere essays og journalistiske artikler, sier eier og redaktør Lerø.

Powered by Labrador CMS