witter-kontoen til USAs president Donald Trumps kampanje ble nektet å legge ut nye meldinger på nettstedet fram til et innlegg, som ifølge Twitter sprer feilinformasjon om koronaviruset, slettes.

Twitter nektet Trump-kampanjen å tvitre fram til korona-innlegg ble fjernet

Sier Trump sprer feilinformasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Twitter nektet onsdag kampanjekontoen til USAs president Donald Trump å tvitre fram til et innlegg om barns påståtte koronaimmunitet ble fjernet.

Det skriver Washington Post.

I innlegget, som er blitt slettet, var det et utdrag fra et intervju Trump gjorde med Fox News, der Trump sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

Det samme innlegget ble tidligere onsdag fjernet fra Facebook, som i likhet med Twitter mener videoen i innlegget sprer feilinformasjon om koronaviruset.

Facebook-talsmann Andy Stone oppga til NBC News at videoen i innlegget fremmer «feilaktige påstander om at en gruppe mennesker er immune mot covid-19, som er i brudd med våre retningslinjer».

Skamløs ensidighet

Trump-talskvinne Courtney Parella sier at Trump i videoen bare snakket om «det faktum at barn er mindre utsatt for koronaviruset».

– Nok en dag og nok et eksempel på Silicon Valleys skamløse ensidighet mot denne presidenten. Regelverket blir bare håndhevet i én retning, sier Parella i en uttalelse gjengitt av The Hill.

Trump og flere av hans meningsfeller har tidligere anklaget IT-gigantene for å ha en politisk slagside og drive sensur.

Har nølt med å fjerne innlegg

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

Selskapet har blitt kritisert for å ikke slå hardt nok ned på feilinformasjon på plattformen.

Facebook fjernet samme måned en annonse for Trumps valgkamp fordi den ble ansett for å fremme hat.

Annonsen inneholdt en omvendt trekant, et symbol som ligner umiskjennelig på symbolet som det tyske naziregimet brukte for å merke politiske fanger i konsentrasjonsleirer.

Powered by Labrador CMS