Facebook har fjernet et av USAs president Donald Trumps Facebook-innlegg fordi de mener det spredte feilinformasjon om koronaviruset. Her er Trump under en pressekonferanse onsdag.

Facebook fjernet Trump-innlegg

Første gang selskapet gjør dette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook har for første gang fjernet et innlegg fra USAs president Donald Trump. Selskapet sier innlegget sprer feilinformasjon om koronaviruset.

I innlegget var det et utdrag fra et intervju Trump gjorde med Fox News, der han sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

New York Times-journalist Davey Alba tvitrer at Facebook overfor ham har bekreftet at det er det første Trump-innlegget selskapet fjerner som følge av brudd på retningslinjene mot feilinformasjon om koronaviruset.

Til NBC News sier Facebook-talsmann Andy Stone at videoen i innlegget fremmer «feilaktige påstander om at en gruppe mennesker er immune mot covid-19, som er i brudd med våre retningslinjer».

Facebook kunngjorde i juni at de skulle begynne å merke, men ikke fjerne «nyhetsverdige» innlegg fra politikere som bryter retningslinjene.

Facebook fjernet samme måned en reklame for Trumps valgkamp fordi den ble ansett for å fremme hat.

Reklamen inneholdt en omvendt trekant, et symbol som ligner umiskjennelig på symbolet som det tyske naziregimet brukte for å merke politiske fanger i konsentrasjonsleirer.

Powered by Labrador CMS