Kristin Skogen Lund presenterte i dag Schibsted-resultatene for første kvartal 2020.
Kristin Skogen Lund presenterte i dag Schibsted-resultatene for første kvartal 2020.

Schibsted varsler massive kostnadskutt

Skal spare 500 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Kvartalstallene som Schibsted presenterte i dag, viser kraftig fall i annonseinntektene. Den pågående koronaepidemien får mye av skylda.

Nå tar selskapet grep, og varsler at det skal kuttes 500 millioner kroner i mediedivisjonen News Media. Det vil ramme avisene VG, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og E24.

Kuttene skal gjennomføres i løpet av andre halvvår 2020 og 2021.

– News Media har satt trafikkrekorder de siste ukene, men opplever et betydelig fall i annonseinntektene, delvis kompensert av god vekst i digitale abonnement. Annonseresultatene var ganske stabile i Norge sammenlignet med i fjor, frem til midten av mars, mens Sverige var fremdeles påvirket av den regulatoriske innstramningen av spillindustrien som ble innført tidlig i andre kvartal 2019, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i dagens børsmelding.

Driftsresultat for første kvartal (EBITDA), hvis vi holder det internasjonale rubrikkselskapet Adevinta utenfor, endte på 285 millioner kroner. Som er 133 millioner svakere enn på samme tidspunkt i fjor. En nedgang på 32 prosent.

Powered by Labrador CMS