NJ-leder Dag Idar Tryggestad leder forhandlingsutvalget som møter MBL i årets lønnsoppgjør. Her fra det digitale NJ-landsmøtet i mars.
NJ-leder Dag Idar Tryggestad leder forhandlingsutvalget som møter MBL i årets lønnsoppgjør. Her fra det digitale NJ-landsmøtet i mars.

Klart for lønnsoppgjør mellom NJ og MBL:
– Forbereder oss på krevende forhandlinger

Forhandlingene med de private mediebedriftene starter onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering 28.04: Fristen for forhandlingene ble først oppgitt å være torsdag 29.04 kl 18. Det riktige skal være kl 21.

Oppgjøret med NRK er unnagjort; denne uka går forhandlingsutvalget fra Norsk Journalistlag (NJ) løs på forhandlinger om årets lønnsoppgjør for MBL-området, altså de private mediebedriftene tilsluttet Mediebedriftenes Landsforening.

NJ-leder Dag Idar Tryggestad leder også NJs forhandlingsutvalg i møte med MBL.

– Vi forbereder oss på det som blir krevende forhandlinger. En betydelig del av medlemsmassen vår hadde veldig svak lønnsutvikling i fjor. Vi viste i forrige uke at vi greide å komme i mål med en lokal løsning med NRK, selv med et vanskelig utgangspunkt, så vi håper det også er mulig for MBL-området, sier Tryggestad til Journalisten.

– Hva er hovedforskjellen på å forhandle med NRK eller MBL?

– I NRK forhandler man med én bedrift, mens i MBL er det snakk om en hel bransje. NRK-forhandlingen er én stor lokal forhandling, mens MBL-oppgjøret skal danne grunnlag for lokale oppgjør i mange ulike bedrifter, sier NJ-lederen.

Også MBLs forhandlingsleder Pernille Børset tror forhandlingene kan bli krevende.

– Vi har satt av to dager til oppgjøret slik at vi har godt med tid til å jobbe frem en løsning vi kan enes om. Det kan bli krevende forhandlinger, vi står midt i en pandemi og må sikre et bærekraftig oppgjør, skriver hun til Journalisten.

Etter det som også ble omtalt som svært krevende forhandlinger, ble rammen for årets lønnsoppgjør lagt til 2,7 prosent da NHO og LO/YS møttes til oppgjør tidligere i april.

Startskuddet for forhandlingene for MBL-området går onsdag morgen. Fristen er satt til klokken 21 torsdag.

Powered by Labrador CMS