Både Olav Hypher (NRK) og Rolf Johansen (NRKJ) er fornøyde med årets oppgjør i NRK.
Både Olav Hypher (NRK) og Rolf Johansen (NRKJ) er fornøyde med årets oppgjør i NRK.

Både NRK og NJ er fornøyde med årets lønnsoppgjør

Nå flyttes fokus mot 2022-forhandlingene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lønnsoppgjøret i NRK pågikk nesten frem til midnatt torsdag og endte med en lønnsøkning på cirka 20.000 kroner i året for journalistene.

Leder i Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ), Rolf Johansen, sier til Journalisten at tilbakemeldingene så langt tyder på at medlemmene er godt fornøyde.

– Akkurat nå er jeg bare fornøyd. Men det tar ikke lang tid før vi tenker neste år. Det kommer et hovedoppgjør der blant annet teksten i Journalistavtalen er oppe til diskusjon. Det ligger alltid i bakhodet når man leder NRKJ, sier han.

Årets lønnsoppgjør er et mellomårsoppgjør. Det betyr at det kun ble forhandlet om om penger.

Selv om forhandlingene i år også gikk på overtid, kan det ikke sammenlignes med fjoråret, der det endte med 49 timer overtid, påpeker Johansen.

– Det var selvfølgelig litt slitsomt, men ikke i overkant.

Også arbeidsgiveren er fornøyd med oppgjøret, der det blant annet ble enighet om en pott på nærmere 1,5 millioner kroner, som skal fordeles på de dårligst betalte ansatte med mer en 25 års lønnsansiennitet.

– Vi er tilfredse med årets oppgjør i NRK. Jeg opplevde at partene stilte godt forberedt og at det var en vilje til å jobbe konstruktivt for å finne løsninger. Forhandlingene varte en god stund på overtid, men parten nærmet seg hverandre steg for steg og jeg mener vi landet et godt resultat, skriver NRKs organisasjonsdirektør Olav Hypher i en sms til Journalisten.

Powered by Labrador CMS