Lars Helle er konstituert sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Birgit Dannenberg
Lars Helle er konstituert sjefredaktør i Dagbladet. Foto: Birgit Dannenberg

Dagbladet unngår journalistoppsigelser

Men redaksjonsklubben vil ikke gi opp kampen om fotografene og desken.

Publisert Sist oppdatert

Ledelsen i Dagbladet har siden begynnelsen av året forhandlet med klubbene i mediehuset om å få til en frivillig nedbemanning. Det til tross for at det er blitt gjort klart at det ikke er økonomi til sluttpakker.

Tidligere er det kjent at Dagbladet unngikk oppsigelser i nettselskapet DB Medialab. Nå har partene klart å unngå oppsigelser blant skrivende journalister og redaksjonelle mellomledere i papiravisen.

– Vi har fått dette til gjennom god tone, konstruktivitet fra alle parter og gjennom en del naturlig avgang uavhengig av nedbemanningen. En nedbemanning betyr ikke at så og så mange skal sparkes. Vi har så langt har unngått oppsigelser, noe jeg synes er kjempebra, sier konstituert sjefredaktør Lars Helle til Journalisten.

Fortsatt fare

Han ønsker ikke å si særlig om hvordan den videre innsparingen kan bli gjennomført. Fotoavdelingen, faktaavdeling og desken er blant avdelingene som fortsatt gjenstår. Helle forklarer at så lenge diskusjonene pågår og situasjonen evalueres, ønsker han ikke å konkludere.

Nestleder Kamilla Thoresen i redaksjonsklubben sier at det er hyggelig at man har unngått oppsigelser av journalister i Dagbladet. Samtidig, sier hun, er ikke redaksjonsklubben like optimistiske som ledelsen i avisa.

– Det er fortsatt fare for oppsigelser i faktaavdelingen, på foto og på desken, så redaksjonsklubben ser det ikke helt som ledelsen. Vi jobber for å unngå oppsigelser blant NJs medlemmer.

I begynnelsen av måneden ble det kjent at Dagbladet på papir ligger an til et overskudd på 20 millioner kroner i 2009.