Pressekonferanse med Tore Sandberg, Per og Veronica Orderud på låven på Orderud gård på Sørumsand sommeren 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Pressekonferanse med Tore Sandberg, Per og Veronica Orderud på låven på Orderud gård på Sørumsand sommeren 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Tore Sandberg har begjært NRK-sjefen avhørt om Orderud-saken

Vil vite om skytetrening i Dagbladet.

Publisert

Etterforskeren som jobber for Per og Veronica Orderud, mener NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen må avhøres om uttalelser om Kristin Kirkemo og skytetrening.

Espen Orderud, Per Orderuds fetter, har gjengitt uttalelser fra Eriksen om at det skal ha vært en skytebane i Dagbladet da Kristin Kirkemo var ansatt i avisen, ifølge Romerikes Blad. Han hevder følgende uttalelse falt i forkant av en debatt på Sentrum Scene i Oslo om NRK-serien «Gåten Orderud» i fjor vinter:

«Det få vet, er jo at i kjelleren i Dagbladet hadde vi en skytebane. Der hadde faktisk vaktmesteren eller budbilsjefen skytetrening med Kristin Kirkemo. Dette la vi jo helt lokk på i forhold til ikke å bli innblandet i trippeldrapssaken.»

Thor Gjermund Eriksen ble ansatt som ansvarlig redaktør i Dagbladet i 2003, rundt fire år etter trippeldrapet på Orderud gård.

Nå har privatetterforsker Tore Sandberg i forbindelse med behandlingen av Per og Veronica Orderuds begjæring om gjenopptakelse av trippeldrapssaken.

Eriksen mener Espen Orderud gjengir ham svært unøyaktig. Kirkemo var ansatt i Dagbladet en periode, og hun stilte opp som modell i forbindelse med noen reportasjer. Men hun har neppe fått «skyteopplæring», mener han. Skytebanen bedriftsidrettslaget hadde etablert i kjelleren i Akersgata var for luftgevær.

– Om det er en vandrehistorie eller et faktum, vet jeg ikke, men internavisa i Dagbladet laget en sak den gang med tydelig humoristisk/satirisk vinkling – en sak om at Kristin Kirkemo kan ha fått opplæring av bedriftsidrettslaget i Dagbladet, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS