Konkurrenter kritiske til at staten skal støtte TV 2

John Arne Markussen og Torry Pedersen liker dårlig at flertallet på Stortinget er villig til å gi TV 2 statsstøtte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Hvis det viser seg å stemme at flertallet på Stortinget ikke bare ønsker at NRK skal fortsette driften på dagens nivå, men også foreslår en modell som sikrer TV 2s modell, enten via statsbudsjettet eller via en ekstraskatt, så har vi brutt en ny barriere i mediepolitikken. Det er kort og godt ikke til å tro, sier sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet til bransjenettstedet Kampanje.

Markussen mener at en eventuell statsstøtte til TV 2 vil være i strid med loven. Han tror det vil fange Esas interesse.

LES OGSÅ: Hvorfor vil Stortinget gi TV 2 statsstøtte?

Sjefredaktør Torry Pedersen i VG synes heller ikke en ordning der TV 2 får millionstøtte fra myndighetene er en god plan. Han oppfatter den som gammeldags og mener at mediepolitikken ikke kan styres ut fra spørsmål om lokalisering.

Pedersen stiller også spørsmålet om hvordan kan man sikre seg at TV 2 ikke bruker en eventuell statsstøtte til å oppruste seg digitalt. Han synes bekymret for at statsstøtten vil skape konkurransevridning.

LES OGSÅ: TV 2 sikrer norske mediemangfold og arbeidsplasser

– Det er vesentlig at politikerne er kjent med at det viktigste mediet for å orientere seg på nyheter er de digitale flatene, enten det er på pc eller mobil. Ifølge den siste målingen fra TNS Gallup sier 80 prosent av befolkningen at digitale medier er viktigst når det gjelder nyhetsoppdatering. Da er det grunn til å spørre om det er lurt å bruke statens penger på lineære tv-nyheter, sier Pedersen til Kampanje.

John Arne Markussen og Torry Pedersen mener begge det er uheldig om TV 2 får statsstøtte. Her fra NJs landsmøte i 2015. Foto: Martin Huseby Jensen
John Arne Markussen og Torry Pedersen mener begge det er uheldig om TV 2 får statsstøtte. Her fra NJs landsmøte i 2015. Foto: Martin Huseby Jensen

 

Powered by Labrador CMS