Fra Henning Sunds blogg. Foto: skjermdump
Fra Henning Sunds blogg. Foto: skjermdump

– Tvunget til å imøtegå Dagens Medier på blogg

Kritiserte journalist på egen blogg grunnet manglende kommentarfelt.

Publisert Sist oppdatert

– I og med at Dagens Medier ikke har åpnet for artikkelkommentarer eller annet leserskapt innhold, har jeg ikke imøtegått dette før nå, skriver sjef i Edda Interaktiv, Henning Sund, for så å gå i rette med Dagens Mediers fremstilling av hans synspunkter på valg av ny publiseringsløsning – på sin personlige blogg.

Kontroversiell ny nettløsning

Journalisten har skrevet om Edda Medias kvaler med å finne en ny nettpubliseringsløsning som kan erstatte SaxoTechOnline siden tidlig i juni, en sak også Dagens Medier og Computerworld har fulgt.

– Ettersom jeg har ledet mesteparten av dette arbeidet og tidligere har uttrykt min misnøye med eksisterende løsning, er det forståelig at jeg får noen henvendelser om denne prosessen, skriver han og refererer til et intervju fra mandag hvor han mente han hadde så lite å fortelle journalisten at det ikke var grunnlag for å lage en sak.

I artikkelen blir han sitert med ganske krasse utfall mot sikkerheten i programvare basert på åpen kildekode, som Drupal. Sund har tidligere uttalt seg kritisk til sikkerhetsdokumentasjonen i Drupal til Journalisten.

Åpen kildekode engasjerer

– Jeg er en STOR tilhenger av åpen kildekode og bruker det i alle de sammenhenger jeg mener det er formålstjenlig. Men vi har en lang rekke andre hensyn å ta, og i de sammenhengene har ikke tilgjengelig åpen kildekode tilfredsstilt våre krav i forhold til en så stor og kompleks løsning som det Edda driver, presiserer han på bloggen sin.

Sund mener det han sa var at denne programvaren er attraktiv å angripe for hackere, men ikke nødvendigvis usikker av den grunn. Frilansjournalisten som skrev artikkelen for Dagens Medier, Claude R. Olsen, sier til Journalisten at Sund ikke tok kontakt med ham for rettelser, men tilføyer at Sund absolutt har et poeng i at Dagens Medier burde hatt et kommentarfelt.

Sterke utfall

Intervjuet ble fulgt opp av to artikler med sterke utfall mot forestillingen om at åpen kildekode er usikkert: En med Thomas Øverbø i eZ publishing – som leverer en publiseringsløsning basert på åpen kildekode – og en med Martin Bekkelund i Friprogsenteret.

– Dersom journalisten i Dagens Medier har sitert Martin Bekkelund korrekt, sier han «Når Edda Media derfor velger vekk en publiseringsløsning basert på fri programvare av sikkerhetsmessige årsaker, er det nærliggende å tro at beslutningen er utført av mennesker uten tilstrekkelig kompetanse». Jeg skal også ta høyde for at Bekkelund tydeligvis er lettprovosert, ettersom han i den samme artikkelen sier at han blir provosert av våre vurderinger – og i en artikkel Digi skrev for to dager siden også greide å bli provosert av tittelbruken til Digi, skriver Sund.

For ordens skyld: Journalistens har nylig gått over til en nettløsning bygd på gratis- programvaren Drupal.