Mediefolk:

VG mister Marie Melgård til konkurrenten Dagens Næringsliv.
VG mister Marie Melgård til konkurrenten Dagens Næringsliv.

Marie Melgård fra VG til DN

Tilbake til politisk journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Marie Melgård (33) går fra VG til Dagens Næringsliv (DN), skriver DN i en pressemelding.

– Jeg gleder meg til å begynne i DN og jobbe i en av landets mest hardtslående redaksjoner for kritisk, undersøkende politisk journalistikk, sier Melgård ifølge pressemeldingen.

– Marie Melgård er en erfaren og meget kunnskapsrik reporter med et imponerende kildenettverk. Hun har vist at hun evner å sette dagsorden med sin journalistikk. Vi er veldig fornøyd med å få henne på laget, sier nyhetsredaktør Janne Johannessen ifølge den samme pressemeldingen.

Melgård har jobbet i VG siden 2017. Hun har tidligere vært journalist i Dagsavisen, Aftenposten og Dagbladet, der hun også vant Skup-diplom. Melgård er en av forfatterne av boken «Alle skal ned», om det indre liv i Arbeiderpartiet. Boka skrev hun sammen med tidligere VG-journalist Lars Joakim Skarvøy.

Melgård var også en av tre VG-journalister som hadde byline på den omdiskuterte saken om Trond Giskes dansevideo. Siden i våres har Melgård i stor grad jobbet med utenrikssaker i VG.

– Vi vet at våre lesere ønsker å bli tatt med på innsiden av norsk politikk. Mye av den mest spennende journalistikken vår foregår nettopp i skjæringspunktet mellom politikk og næringsliv. For DN er det da helt naturlig å styrke vårt team av politiske reportere med en av landets beste journalister, sier Johannessen.

Powered by Labrador CMS