DNs vinjournalist Merete Bø tipser om gode sommerviner.
DNs vinjournalist Merete Bø tipser om gode sommerviner.

Merete Bøs tre anbefalte sommerviner for journalister

Stikkord: Mye kvalitet for pengene.

Publisert Sist oppdatert

Vinekspert og -journalist Merete Bø i Dagens Næringsliv har smakt noen av de beste vinene i verden, og har en anbefaling til enhver smak og personlighet.

Bø anbefaler tre viner som journalister kan nyte denne sommeren, enten det er på norgesferie, på sofaen etter en lang arbeidsdag, eller på terrassen i kveldssolen med venner og god mat.

– Journalistene jeg kjenner pleier i alle fall å være opptatt av at de gjerne skal få mye kvalitet i forhold til pris, sier Bø.

Dermed tipser hun om tre gode viner til en rimelig pris: en hvit, en rosé og en rød.

En hvit

Hvitvinen Bø anbefaler er Dönnhoff Riesling Trocken 2020 fra den tyske vinregionen ved elven Nahe.

Smaken er ifølge Vinmonopolet ung, fruktig og slank, preget av sitrus, eple og blomst, og med et hint av krydder og mineraler. Den passer til fisk, skalldyr og lyst kjøtt. Vinen er drikkeklar, men kan også lagres.

Pris kr. 139, 90.

– Denne vinen er en av de aller beste hvitvinskjøpene på polet. En vin som i tillegg finnes på de fleste pol og er veldig matvennlig. Og som bare finnes i Norge, da vi kjøper alt produsenten i Nahe lager, sier Bø.

En rosé

En nydelig sommervin er ifølge Bø rosévinen Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2020 fra det tyske Rheingau-distriktet.

Smaken til denne vinen er ifølge Vinmonopolets nettsider ung og fruktig, og preget av saftige røde bær, sitrus og urter. Den kan nytes i solen med et lett måltid bestående av enten fisk, skalldyr eller grønnsaker. Vinen er drikkeklar, men egner seg ikke for lagring.

Pris kr. 179,90.

– Rosévin laget av druen pinot noir er noen av de beste, syns jeg. Og av dem er denne fra Theresa Breuers bratte vinmarker i landsbyen Rüedesheim et virkelig godt kjøp. Finnes også i magnumflasker som er perfekt til sommerfesten, sier Bø.

En rød

Vi beveger oss fra Tyskland til Hellas. Rødvinen Thymiopoulos Naoussa Alta 2018 tilhører en litt høyere prisklasse enn vinene ovenfor, men er fortsatt rimelig i forhold til kvalitet, forklarer Bø.

Denne rødvinen er ifølge Vinmonopolet saftig, sval og nyansert med preg av ferske og modne røde bær, litt tørket frukt, krydder og urter. Den er drikkeklar, men kan også lagres.

Pris kr. 209,00.

– En av nykommerne på polet i fjor som virkelig slo an hos oss nordmenn. Hittil har det vært utenkelig at en rødvin fra Hellas skulle selge så bra. At denne nå er å finne i hyllene på pol over hele landet er et bilde på at den har blitt unisont bejublet av norske vinjournalister, det norske folks nysgjerrighet og at kvaliteten på vin i et av verdens eldste vinland øker betraktelig, sier Bø.

Powered by Labrador CMS