Sjefredaktør Peter Wolodarski i den svenske avisen Dagens Nyheter ønsker ikke pressestøtte. Foto: Rikard Westman / Stora Journalistpriset / CC BY 3.0 / Wikimedia
Sjefredaktør Peter Wolodarski i den svenske avisen Dagens Nyheter ønsker ikke pressestøtte. Foto: Rikard Westman / Stora Journalistpriset / CC BY 3.0 / Wikimedia

Sier nei til 40 millioner kroner i pressestøtte

– Viktig for uavhengighet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens Nyheter er kvalifisert for pressestøtte, men har valgt å ikke søke, skriver svenske Journalisten.

– Viktig for uavhengighet, uttaler sjefredaktør Peter Wolodarski til egen avis.

Ifølge regelverket for pressestøtte i Sverige, skal Dagens Nyheter oppfylle kriteriene for å motta cirka 40 millioner svenske kroner i støtte.

– Å gjøre seg avhengig av offentlige tilskudd er risikabelt for en journalistisk organisasjon. Det er utrolig viktig for vår journalistikk at den er uavhengig, ikke tar noen politiske hensyn, men at den eneste lojaliteten vi har er mot vårt journalistiske oppdrag. Vi gjør dette best hvis vi ikke trenger å søke støtte utenfra, sier den svenske sjefredaktøren.

Han legger imidlertid til at hvis den økonomiske situasjonen hadde vært annerledes, kunne de ha kommet til en annen konklusjon.

Til sammen har 78 svenske aviser søkt om pressestøtte, skriver svenske Journalisten.

Dagens Nyheter eies av det svenske mediekonsernet Bonnier. I søsteravisen Sydsvenskan har ledelsen konkludert annerledes, og avisen er en av de nye pressestøttesøkerne i år.

Foto: Rikard Westman / Stora Journalistpriset / CC BY 3.0

Powered by Labrador CMS