– Mediehuset Dagsavisens ledergruppe har vedtatt at vi som sitter i ledergruppa kollektivt ønsker å avstå fra lønnsjustering i 2020, skriver Dagsavisens toppsjef Eirik Hoff Lysholm.
– Mediehuset Dagsavisens ledergruppe har vedtatt at vi som sitter i ledergruppa kollektivt ønsker å avstå fra lønnsjustering i 2020, skriver Dagsavisens toppsjef Eirik Hoff Lysholm.

Ledergruppa i Dagsavisen avstår fra lønnsøkning i 2020

Kutter kostnader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En rekke norske mediehus har nå begynt å kutte kostnader som en følge av tapte annonseinntekter.

I en e-post til de ansatte i dag, skriver Eirik Hoff Lysholm, sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen:

«Mediehuset Dagsavisens ledergruppe har vedtatt at vi som sitter i ledergruppa kollektivt ønsker å avstå fra lønnsjustering i 2020. Det vil gi en like stor likviditetsmessig effekt i inneværende år som om vi som ledergruppe hadde fått en lønnsreduksjon på 10 prosent i tre måneder, som vi registrerer at andre mediekonsern har gjort. Samtidig gir det også en varig effekt videre inn i de kommende år, slik at bedriften over tid sparer langt mer på vårt tiltak enn en kortsiktig lønnsreduksjon.»

Lysholm skriver videre:

«Vi har også besluttet at vi avlyser en av årets to fellessamlinger for alle ansatte i våre aviser og utgaver. I stedet for å avvikle seminar og sommerfest i mai og tradisjonelt julebord i november, håper vi å kunne samle alle ansatte til kombinert strategiseminar og fest en gang til høsten. Disse tiltakene vil samlet spare Mediehuset Dagsavisen for noen hundre tusen kroner, og det kommer godt med i en tid der vi ligger an til å tape betydelige annonseinntekter.»

Medier24 kunne tidligere i dag fortelle at ledelsen i Polaris Media kutter sine lederlønninger. I en intern e-post som nettstedet har fått tilgang til, står det:

«Konsernledelsen og en del andre toppledere reduserer sin lønn med 10 % fra 1. april til 1. juli».

Koronakrisa merkes også hos «naboen»: I forrige uke kunne Medier24 fortelle at leder- og redaktørgruppa i Trønder-Avisa frivillig går ned 10 prosent i lønn med virkning fra 1. april.

Powered by Labrador CMS