Jakob Ingebrigtsen tok, blant annet, EM-gull i 5000 meter under EM i friidrett i München.
Jakob Ingebrigtsen tok, blant annet, EM-gull i 5000 meter under EM i friidrett i München.

JAKOB INGEBRIGTSEN

Aftenposten-kommentator mener Jakob Ingebrigtsen bør slippe journalist-spørsmål om faren

– Alt han ber om midt i en familiekrise, er litt fred.

Publisert Sist oppdatert

«Mediene bør ha en høy terskel for å la seg diktere av kildene. Og idrettsstjerner bør tåle spørsmål om det meste. De lever tross alt av oppmerksomheten mediene bidrar til», skriver Aftenpostens sportskommentator Daniel Røed-Johansen i en kommentar i avisa i helga.

Før han fortsetter: «Men det bør finnes unntak.»

Røed-Johansen skriver om friidrettsjernen Jakob Ingebrigtsen, som kun snakket med NRK og et par internasjonale kanaler etter EM-gull på 5000 meter i forrige uke. Pressenekten ble kritisert fra både VG- og NRK-kommentatorer.

Ifølge TV 2 er bakgrunnen misnøye hos Ingebrigtsen etter at forholdet til hans far og tidligere trener Gjert Ingebrigtsen ble fokus i en rekke mediesaker etter en pressekonferanse i opptakten til mesterskapet.

I kommentaren med tittel «La ham få slippe» skriver Røed-Johansen at selv stjerner som tjener godt på egen kjendisstatus, i noen tilfeller har rett på vern, og at Ingebrigtsen bør på slippe spørsmål om faren.

«Journalister kan være medmenneskelige og ta hensyn til helt spesielle omstendigheter. Som et opprivende brudd i en familie. Selv om det bruddet også handler om en trener og hans utøvere, og slik har sportslig relevans.»

Etter nok et EM-gull senere i forrige uke uttalte Ingebrigtsen at han så på kritikken om pressenekt som idiotisk, og at det handlet om å fokusere på det som er viktig: Å løpe løp.

Powered by Labrador CMS