Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG forteller at de foreløpig ikke kan konkludere med hvem som sto bak angrepet.

DATAANGREP

VG ble angrepet: – Klart det blir kaos på desken

Stabiliserte forsiden i løpet av en drøy halvtime, forteller utviklingsredaktør Øyvind Brenne.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag, samme dag som flere norske virksomheter meldte om dataangrep mot sine nettsider, meldte også VG om tekniske problemer. I løpet av ettermiddagen ble det klart at mediehuset var utsatt for et tjenestenekt-angrep.

Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG forteller at det foreløpig er umulig å si noe om hensikten bak angrepet.

– Det vi vet er at det er et tjenestenekt-angrep hvor mange prøver å komme inn på forsiden samtidig fra ulike steder i verden. Altså et mye høyere antall enn det som vanligvis er, sier utviklingsredaktøren til Journalisten.

Også natt til torsdag kom et lignende tjenesteangrep, som gjorde nettsidene ustabile i noen minutter.

Kan ikke utelukkes

Den russiske hackergruppen Killnet varslet tidligere onsdag angrep mot Norge og norske sider. Brenne forteller at VG fikk med seg denne varslingen, og at det ikke kan utelukkes at Killnet står bak.

Likevel er det for tidlig å konkludere for sikkert.

– Det er klart det blir kaotisk på desken når VG-siden blir ustabil. For oss som nyhetsorganisasjon kom spørsmålet om hva som ville skje nyhetsmessig. I en periode hadde vi problemer med å publisere innhold, men det positive er jo at forsiden i stor grad var stabilisert i løpet av en drøy halvtime, sier Brenne.

Han fortsetter:

– Men når det begynner, vet man jo aldri. Da kan det bli litt roping.

– Gode beredskapsplaner

Utviklingsredaktøren forteller at nettsiden aldri var helt nede. Det var fortsatt mange som kunne oppleve å komme inn på siden, for så å ikke komme inn minutter senere.

– Hvordan fikk dere kontroll på nettsiden igjen?

– Vi har veldig flinke folk som jobber i vår avdeling, ledet av Audun Ytterdal. I tillegg har vi erfaring gjennom mange år, og vi har gode beredskapsplaner. For å løse dette trengte vi ikke gjøre annet enn å bruke de verktøyene vi allerede hadde i verktøykassa, sier utviklingsredaktøren.

Powered by Labrador CMS