Verner om søndag

Opplagsfall til tross, Dagbladet vil ikke legge ned søndagsavisen.

Publisert   Sist oppdatert

Flere mediehus har lagt ned sine søndagsaviser som svar på opplagsfall og underskudd. Drammens Tidende besluttet å legge ned sin søndagsavis i slutten av april. Fredriksstad Blad gjorde det samme i februar. I fjor kuttet Varden, TA og i 2007 kuttet Dagsavisen den sjuende avisdagen.

Verner søndag

Søndagsutgaven til Dagbladet falt med over 18.000 eksemplarer og endte under 100.000 aviser. Konsernsjef Tore Stangebye i Berner Gruppen forteller at en nedleggelse av søndagsavisen ikke har vært på dagsorden, selv om den trekker ned gjennomsnittsopplaget til avisen.

– 90.000 er fortsatt betydelig i norsk avissammenheng. Vi må ikke glemme at det ikke er mange avisbedrifter rundt om som har 90.000 i opplag.

Underskuddet til Dagbladets eier Berner Gruppen endte på 3,5 millioner kroner, noe som er nesten fem millioner kroner svakere enn ved samme tid i fjor. Selv om avisens kostnadsprogram P-10 for lengst er satt i gang, ser man på alle muligheter til å redusere kostnadene ytterligere, samtidig som man vurderer inntektsstrømmen.

Betaltjenester

– Vi har to inntektsstrømmer i papiravisa, men i dag bare én på nettet. Det er en utfordring, sier Stangebye. DB Medialab gikk seks millioner i driftsunderskudd i første halvår.

– Betyr det at dere vurderer betaling på Dagbladet.no?

– Ja, det vil vi se på muligheten for, men ikke nødvendigvis de tjenestene vi har nå.

– Har dere noen slike tjenester nå som kan være aktuelle å gjøre til betalingstjenester?

– Nei, ikke som vi har i dag og som jeg kan orientere om nå.