Gard Steiro, sjefredaktør og adm.dir i VG, skal ha redaktøransvar for et nytt datterselskap som driver med debatt .
Gard Steiro, sjefredaktør og adm.dir i VG, skal ha redaktøransvar for et nytt datterselskap som driver med debatt .

VG kjøper diskusjon.no

Skal bli nytt selskap sammen med VG Debatt.

Publisert Sist oppdatert

VG kjøper nettdebattforumet diskusjon.no fra Teknisk Ukeblad (TU) Media AS.

– Vi tror på forum der nordmenn kan søke råd, tips og ha både store og små diskusjoner med andre på norsk. Mye av denne debatten har som kjent flyttet seg til sosiale og andre medier, ofte lukkede. Med denne satsingen vil vi ta tilbake noe av eierskapet over debatten, og gi kjærligheten den fortjener, skriver utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG i en pressemelding.

Diskusjon.no og VG egen debattseksjon «VG Debatt» skal sammen bli et datterselskap av VG, men de skal fortsatt være to uavhengige merkenavn, men under felles administrasjon og utvikling, skriver VG i pressemeldinga.

Dagens leder av diskusjon.no Øystein Solaas blir daglig leder i det nye selskapet. Styreleder blir Jørgen Elton Nilsen, som leder VG Lab. Redaktøransvaret skal fortsatt ligge hos VGs sjefredaktør Gard Steiro.

– Vi har vi blitt imponert over måten diskusjon.no er drevet på, og er veldig glade for at Øystein har takket ja til å drive denne satsningen for oss. Med over 300.000 registrerte brukere er det snakk om en formidabel brukermasse. Sammen med det frivillige moderatorteamet har han gjort en kjempejobb med å holde debattkvaliteten høy. Nå skal vi gi ham rammene og fokuset som trengs for å fortsette den gode jobben med diskusjon.no, og samtidig som VG Debatt skal få et etterlengtet løft, skriver Nilsen i meldinga.

Jan M. Moberg, sjef i TU Media, sier dette om oppkjøpet:

– VG har trafikken som skal til for å satse på diskusjon.no. Selv ble vi for små. Derfor synes vi det er både gledelig og riktig at VG tar satsingen videre. Vi trenger norske modererte forumer i vrimmelen av internasjonale sosiale medier. Vi vil fortsatt benytte diskusjon.no som vår løsning for artikkelkommentarer på tu.no, digi.no og våre andre titler.

Powered by Labrador CMS