Kakespising på NRK Tyholt mandag, når digital utviklingsleder for NRK Region midt, Sigurd Steinum (midten), presenterer den nye digitale dybdedesken.

NRK Tyholt satser med ny, digital dybdedesk

Skal lage dybdesaker innen vitenskap, livssyn og nyheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag starta med feiring på NRK Tyholt, som nå åpner en ny, digital «kompetansehub» for NRK i Trøndelag og regionen.

Det melder digital utviklingsleder for NRK Region midt, Sigurd Steinum.

– Det blir veldig spennende fordi vi setter sammen et team av personer med ulik spisskompetanse, sier Steinum, som akkurat er ferdig med kakespising når han snakker med Journalisten.

– Vi måtte ha ei lita markering, det er jo en stor dag for vår del.

Vitenskap, livssyn og nyheter

Under siste års omorganisering tenkte de blant annet på hvordan de skulle sikre riktig kompetanse for framtida. Dermed har de flytta på noen ressurser og samla åtte årsverk som skal jobbe med digital historiefortelling på ett sted, i tillegg til én journalist på Steinkjer, som også er knytta til satsinga.

Det blir en ny, digital dybdedesk som skal lage dagsordensettende journalistikk innen vitenskap, livssyn og fordypning på nyheter.

De tre stoffområdene er valgt fordi Tyholt allerede har disse som en del av sitt oppdrag, med nasjonale programmer og satsinger. De ni medarbeiderne har tidligere vært spredt rundt på avdelingene på Tyholt, men skal nå jobbe mer sammen, og samtidig samarbeide med resten av huset.

Det blir NRKs største nettmiljø utenfor NRK Marienlyst.

– Noen er gode på foto, noen på video, noen er grafikere, og noen kan mer om sosiale medier. Når man setter mange flinke folk sammen, tror jeg det kan bli et bra samarbeid. Jeg håper i hvert fall det, sier utviklingslederen.

Han forteller videre at de har høye ambisjoner for å lage ny journalistikk, teste ut nye metoder og være innovative, og at de ønsker å nå ut både i Trøndelag og Region midt – som også dekker Møre og Romsdal og Innlandet – samt nasjonalt.

Digital dybdedesk på Tyholt. Fra venstre Sigurd Steinum (digital utviklingsleder), Thor Amund Hagen, Petter Moen Nilsen (prosjektleder), Lise Sørensen, Frida J. Krüger, Kaja Kristin Ness, Tuva Tagseth og Nareas Sae-Khow.

Storsatsing i Trondheim

Det har skjedd mye på journalistikkfronten i Trøndelags hovedstad den siste tida. Tirsdag i forrige uke varslet Amedia at de ansetter tolv journalister til en ny, heldigital lokalavis i Trondheim, som skal hete Nidaros. Dagen etter kom Adresseavisen med nyheten om at de tar opp konkurransen og ansetter ti nye journalister.

På Tyholt har de planlagt omorganiseringa i et års tid, og satsinga er dermed ikke et direkte svar på nyhetene fra de to andre mediehusene i Trondheim, men Steinum håper tiltakene gjør dem mer attraktive.

– Vi synes det først og fremst er veldig positivt for journalistikken og mediemangfoldet at det lages mye god journalistikk fra Trøndelag, sier han.

NRKs avdeling på Tyholt er statskanalens største utenfor Marienlyst i Oslo, og får nå også NRKs største nettmiljø utenfor hovedstaden.
Powered by Labrador CMS