Trond Giske (Ap) under trontaledebatten i Stortinget denne uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Prisvinnende dokumentar-regissør lager film om Giske

Blir også en film om metoo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Filmskaperen Håvard Bustnes lager helaftens dokumentarfilm om Trond Giske etter å ha fulgt ham på nært hold siden metoo-saken.

Til tross for at prosjektet er holdt under radaren, har det vært mange tegn på at filmproduksjonen er godt i gang, skriver Adresseavisen.

Bustnes og hans kamera og mikrofon var synlig til stede under årsmøtet i Trøndelag Ap, der Giske var foreslått som styremedlem, under bryllupet med Haddy Njie i Nidarosdomen og på valgvaken til Trondheim Ap på Royal Garden i september.

– Prosjektet er fortsatt i startfasen og er under utvikling, sier den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Bustnes som er en sentral person i det trønderske filmmiljøet.

Målet er en helaftens dokumentarfilm med fokus på hele historien til Giske, fra AUF-perioden fram til i dag. Dermed blir det også en film om metoo.

– Ja, jeg kommer til å gå inn i varslingssaken. Det er umulig ikke å ta det med i en film om Trond Giske, sier han.

Allerede i 1998 spurte Bustnes Giske om han kunne følge ham til han kanskje ble statsminister, men han fikk ikke noe svar. Etter metoo-saken prøvde han igjen og fikk etter hvert positivt svar. Siden har han fulgt Giske og Njie nært og har hatt full kreativ frihet.

Giske selv sier han i utgangspunktet var skeptisk fordi han ikke trives med å slippe folk så tett inn på seg, men at han til slutt sa ja. Han sier Bustnes har full styring, uten betingelser, over prosjektet.

Powered by Labrador CMS