Riksrettssaken mot USAs president Donald Trump er i gang og bidrar til et splittet amerikansk mediebilde. Demokraten Adam Schiff holdt onsdag åpningsprosedyre i Senatet.
Riksrettssaken mot USAs president Donald Trump er i gang og bidrar til et splittet amerikansk mediebilde. Demokraten Adam Schiff holdt onsdag åpningsprosedyre i Senatet.

Motstridende tolkninger av riksrettssaken mot Trump i amerikanske medier

Radikalt forskjellig inntrykk.

Publisert Sist oppdatert

De amerikanske TV-kanalene Fox News og MSNBC gir sine seere radikalt forskjellige inntrykk av riksrettssaken mot USAs president Donald Trump.

Mens konservative amerikanere ofte sitter klistret til Fox News, følger de liberale med på sendinger fra MSNBC om riksrettssaken mot Trump. De to kanalene har de høyeste seertallene i USA og bidrar til et motstridende nyhetsbilde ved å gi seerne helt forskjellige tolkninger av saken.

«En partisk svertekampanje», «et skittent triks fra begynnelse til slutt,» lød det fra Fox News-programlederen Sean Hannity da riksrettssaken mot Trump startet tirsdag kveld.

Siden presidentvalget i 2016 har Fox News, med få unntak, stilt seg på linje med Trumps politiske ståsted – og de har anklaget hans politiske motstandere og massemediene for å være ute etter «å ta han» under hvilket som helst påskudd.

Motstemme

I løpet av de siste tre årene har nyhetskanalen MSNBC vist seg å være en slags motstemme til Fox News.

Denne kanalens gjester ga et helt annet bilde av den historiske dagen som utspilte seg i Senatet tirsdag.

Den tidligere demokratiske senatoren Claire McCaskill uttrykte blant annet at Demokratene har presentert «overbevisende bevis» i saken, og kommentatoren Michael Steele uttrykte også at «Demokratene var veldig effektive med å legge fram bevis».

Polarisert nyhetslandskap

– Nyhetslandskapet gjenspeiler i stor grad den politiske polariseringen i USA i dag, ettersom disse nyhetskanalene prøver å «fange» sine mest lojale seere, sier Jeff McCall, professor i kommunikasjon ved DePauw-universitetet i Indiana.

I likhet med det fragmenterte mediebildet, er det også splittelse blant folket i hva de tror blir utfallet av riksrettssaken. Det viser en oversikt over meningsmålinger hos RealClear Politics.

Powered by Labrador CMS